EPS: Popust za redovne platiše struje važi do 31. avgusta

Elektroprivreda Srbije (EPS) produžiće do 31. avgusta rok do koga potrošači, koji redovno plaćaju račune za struju, mogu da ostvare popust od pet odsto za julsku potrošnju, izjavio je danas Tanjugu v.d.generalnog direktora EPS Aleksandar Obradović.

racun-za-struju

Odlučili smo da do 31. avgusta produžimo mogućnost za ostvarenje tog popusta za julsku potrošnju, da bi građani što bolje iskoristili tu pogodnost i da bi se što bolje prilagodili promenama koje su nastale zbog liberalizacije dela tržišta električne energije, rekao je Obradović.

On je podsetio da je EPS od 1. jula prilagodio svoje poslovanje liberalizaciji tržišta električne energije, i da je zbog toga osnovana nova firma „EPS snabdevanje“ u okviru EPS-a, i da je razdvojena funkcija snabdevanja od distribucije električne energije.

Pravo na popust od pet odsto za redovne platiše ubuduće će važiti do 25. u mesecu, jer je EPS od ovog meseca, zbog dinamike isplate penzija, produžio rok za ostvarenje prava na popust sa 20. na 25. dan u mesecu, kako bi i penzioneri iskoristili ovu pogodnost.

„EPS Snabdevanje“ formirano je u skladu sa Zakonom o energetici i od 1. jula snabdeva sve tarifne kupce.

(Tanjug)