Fabiola Bajrami ostvarila plasman na dva republička takmičenja

Maj je, definitivno, sezona takmičenja, a ovog meseca se održavaju brojne republičke smotre znanja, na kojima učestvuju i borski osnovci. Među njima i učenica OŠ “Vuk Karadžić” – Fabiola Bajrami.

Fabiola Bajrami, učenica sedmog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Boru ruši sve stereotipe. Ova mlada Romkinja je svojim izvanrednim rezultatima ostvarenim u vaspitno-obrazovnom radu, trudom i zalaganjem, osvojila visoka odličja na takmičenjima, a opštinu Bor i Borski okrug u celini predstavlja na čak dva republička takmičenja.

Fabiola je nedavno u Negotinu u veoma oštroj konkurenciji izborila pravo da, zajedno sa svojom sugrađankom Nađom Spasojević, predstavlja Borski okrug na republičkom takmičenju iz srpskog jezika u Tržiću, 26.maja.

Ova mlada Boranka učestvovala je i na republičkoj Književnoj olimpijadi, još jednom od takmičenja Ministarstva prosvete i Društva za srpski jezik i književnost Srbije. Takmičenje u Sremskim Karlovcima okupilo je juče najbolje poznavaoce srpskog jezika i književnosti iz brojnih osnovnih škola Srbije, a reč je o najboljima sa okružnih smotri.

Fabiola je na ovom takmičenju, uz mentorsko vođstvo Jasmine Ristić-Golubović, ostvarila zapažene rezultate, zabeleživši 13 poena, šest manje od prvoplasiranog u kategoriji sedmaka.

Želja je ove odlične učenice OŠ „Vuk Karadžić“ da nastavi da niže uspehe na takmičenjima i do kraja osnovne, ali i srednje škole, te da upiše Filološki fakultet i, što da ne, nekad i sama postane mentor kakvom darovitom učeniku.