Fotografija jelena iz borskog Zoo vrta uznemirila javnost, nadležni kažu da je sve u redu

Fotografije izgladnelog jelena u borskom Zoo vrtu objavljene putem društvenih mreža, uznemirile su javnost, a nadležni tvrde da hrane ima dovoljno, nego je za jelene sada vreme parenja.
Na objavljenoj fotografiji se vidi jelen kome se ocrtavaju rebra, a u mnoštvu komentara dominira pitanje da li se o životinjama u Javnom preduzeću Zoo vrt vodi dovoljno brige, mišljenje da odgovornima treba suditi za krivično delo, da se životinje izgladnjuju, a novac iz gradskog budžeta namenjen ovom preduzeću troši nenamenski.

S obzirom da se u javnosti podigla velika prašina, u ovom preduzeću bila veterinarska inspekcija ali i policija.

Direktor JP Zoološki vrt Darko Dragijević, rekao je za agenciju Beta da je sedamnaestogodišnji jelen u dobrom stanju i kondiciji, kao i da nikada nije bio bolestan.

„Jelenima je sada vreme parenja, i nakon dužeg perioda dovedena mu je ženka. On stalno juri za njom, riče i jede normalno, ali zbog godina je izgubio na težini jer u vreme parenja jeleni ne obraćaju pažnju na hranu koje ima dovoljno“, rekao je Dragijević.

Njegove reči potvrdio je Beti i borski veterinar Branislav Ivanić.

„Sa jelenom je sve u redu, ali je u pitanju jurnjava za ženkom. Da je bolestan i izgladneo, niti bi mogao da trči, riče niti da jede, a on jede normalno“, objašnjava Ivanić.

I ranije su objavljivane fotografije na kojima se vidi izgladneli tigar, ali direktor kaže da Zoo vrt ima dovoljno hrane za sve životnije.

(Beta)