Gastronomski specijaliteti našeg kraja na sajmu turizma u Nišu

0
98

“Primovara” iz Zlota i domaćinstvo Vanucić iz Gornjana na ovogodišnjem sajmu turizma u Nišu kao promoteri lokalne kuhinje.

to-bor-sajam-700-2015

Od 26. do 28. aprila održava se 17. Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora u hali “Čair”, u Nišu.

Pod sloganom “Merak nema cenu” ovogodišnji sajam turizma u Nišu mahom je posvećen gastronomiji. Učešće je prijavilo više od 130 izlagača iz čitave Srbije, poput turističkih organizacija i udruženja, hotelijera, predstavnika banja, a od stranih izlagača biće učesnika iz Bugarske, Mađarske, Makedonije, Grčke i Republike Srpske.

Među učesnicima ovogodišnjeg sajma turizma u Nišu, posetiocima će svoju bogatu turističku ponudu predstaviti i borska turistička organizacija (TO).

Borska turistička organizacija će na ovom sajmu turizma u Nišu učestvovati sa celokupnom turističkom ponudom borske opštine, u saradnji sa nosiocima turističke ponude poput hotela “Jezero”, odmarališta “Savača”, Brestovačke banje, Lazareve pećine i ostalih.

Prvog dana sajma, borska TO imaće posebnu prezentaciju turističke ponude borske opštine, pod nazivom “Zeleni prsten Bora”, koja ima za cilj da prikaže turističke lokalitete i prirodne lepote koje Bor ima da ponudi.

A kako je tema ovogodišnjeg sajma gastronomska i vinska ponuda Srbije, na posebnom štandu održaće se promocija i degustacija lokalnih specijaliteta opštine Bor, a specijalitete će predstaviti domaćinstvo Vanucić iz sela Gornjane, dok će narednog dana jela lokalne kuhinje predstaviti i  Udruženje Vlaha “Primovara” iz Zlota.

Ovogodišnji sajam turizma je danas svečano otvoren, a ulaz je besplatan. Sajam je moguće posetiti do 19 sati, dodaju iz Turističke organizacije grada Niša.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here