Pavić: „Firma nije oštećena“

Direktor Vodovoda u Boru, Goran Pavić, nakon što što su ga priveli pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a Srbije povodom sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, izjavio je da je svestan da je greška napravljena, ali da mu to nije bila namera.

Pavić je nakon davanja izjave nadležnom tužilaštvu pušten na slobodu. U izjavi za Bor030, potvrdio je da ne želi unapred da predviđa kakva će sankcija biti za ovaj prekršaj, već da želi nadležnim sudskim organima da prepusti slučaj i konačnu odluku.

„Dodao bih samo da u tom periodu nismo imali pravnika u firmi, ja sam tada tek bio imenovan za direktora, a dobili smo od MUP-a da moramo što pre da licenciramo ljude u okviru samozaštitne delatnosti. Kako bi ubrzali postupak, nismo realizovali javnu nabavku za te usluge, već smo potpisali direktan ugovor sa kompanijom „Trening akademija“ iz Beograda. Greška jeste napravljena, ali mi je najvažnije da firma nije oštećena“, izjavio je Goran Pavić, direktor Vodovoda u Boru.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je juče objavilo informaciju da su uhapšeni G.P (1966), kao odgovorno lice JKP „Vodovod“ u Boru, i S.V. (1988), zaposlen u ovom preduzeću, jer se sumnjiče da su tokom 2018. i 2019. godine zloupotrebili službeni položaj i ovlašćenja kako bi izbegli postupak sprovođenja javne nabavke u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

U saopštenju MUP-a još se navodi da postoji sumnja da su oni Ugovor o nabavci usluga licenciranja firme i zaposlenih za samozaštitnu delatnost dodelili jednom preduzeću iz Beograda tako što su postupak nabavke usluga procenjene vrednosti preko milion dinara podelili na tri postupka nabavke usluga na koji se zakon ne primenjuje.