Gotov raspust – sutra počinje drugo polugodište

Učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji, nakon dvonedeljnog odmora, zbog raspusta i državnih praznika sutra polaze u školu, kada počinje drugo polugodište.

masinsko-elektrotehnicka-skola-700-01

Prema Kalendaru obrazovno-vaspitnog rada za 2015/2016. godinu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja drugo polugodište počinje u sredu, 17. februara 2016. godine, a završava se u sredu, 22. juna 2016. godine.

Drugo polugodište za učenike IV razreda gimnazije završava se u utorak, 24. maja, a za učenike III razreda trogodišnjeg i IV razreda četvorogodišnjeg obrazovanja stručnih škola u utorak, 31. maja.

Drugo polugodište za učenike I i II razreda, odnosno I, II i III razreda četvorogodišnjeg obrazovanja stručnih škola, za koje je nastavnim planom i programom propisana realizacija profesionalne prakse prema individualnom planu realizacije ove prakse za svakog učenika, završava se najkasnije u petak, 12. avgusta.

U toku školske godine učenici imaju jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust.

Prolećni raspust počinje u četvrtak, 28. aprila, a završava se u utorak 3. maja.

Letnji raspust počinje u četvrtak 23. juna, a završava se u sredu, 31. avgusta.

Ove školske godine zimski raspust u centralnoj Srbiji bio je podeljen u dva dela.

Prema Kalendaru obrazovno-vaspitnog rada za 2015/2016. godinu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, učenici su se odmarali osam dana u januaru i 12 dana u februaru.

Prvi deo raspusta je bio od 31. decembra 2015. godine do 8. januara 2016. godine, dok drugi deo raspusta počeo u ponedeljak, 1. februara, a završio se u petak, 12. februara.

(Beta)