Grad Bor laptop računarima nagradio učenike generacije

Učenicima generacije u Boru lokalna samouprava je i ove godine uručila laptop računare u znak zahvalnosti na trudu i postignutim rezultatima tokom školovanja.

Trinaestoro učenika borskih osnovnih i srednjih škola koji su tokom školovanja imali prosek ocena od 5.0 Grad Bor uručio je danas laptop računare.

“Grad Bor je ove godine nastavio jednu dobru tradiciju ukazivanjem pažnje i poštovanja najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola na taj način što smo obezbedili laptop računare za učenike generacija osam osnovnih i četiri srednje i po prvi put i Specijalne škole „Vidovdan“. Ovo je samo mali gest. Mislim da je neophodno da ovim mladim ljudima koji su pokazali najbolje rezultate tokom školovanja Grad Bor ukaže na značaj obrazovanja i da na neki način brine o njima“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Laptop računare dobili su osnovci: Branislav Urošević, učenik generacije OŠ „Branko Radičević“, Kristina Milenković iz OŠ „Stanoje Miljković“ u Brestovcu,  Kristina Žuržević iz OŠ „Đura Jakšić“ u Krivelju, Marko Arsenijević iz OŠ „3. oktobar“, Milica Dobromirović iz OŠ „Petar Radovanović“  u Zlotu, Nikola Trajković , učenik generacije OŠ „Vuk Karadžić“, Cveta Grujić iz OŠ „Dušan Radović“ i Snežana Maksimović  iz OŠ „Sveti Sava“.

“Bila sam đak generacije u svojoj osnovnoj školi i mogu reći da i nije lako jer treba mnogo truda, odricanja i rada. Mada uvek se može kada neko ima volje da uči”, kaže Kristina Žuržević, jedna od nagrađenih učenica.

Laptop računare dobili i srednjoškolci: Aleksandar Gocić iz Mašinsko-elektrotehničke škole, Angelina Dimitrijević  iz Gimnazije “Bora Stanković”, Dejan Soldatović, učenik generacije Tehničke škole, Vera Požega iz Ekonomsko-trgovinske škole, kao i Dragana Janaćković iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Vidovdan”.

„Upisala sam Medicinsku školu u Zaječaru, opšti smer, a planiram studije za nutricionistu, prvenstveno zbog sebe, a onda i zbog želje da drugima pomognem. Bilo je teško da se postigne uspeh, ali porodica mi je motivacija, a razredna i drugari značajna podrška“, kaže Kristina Milenković, učenica generacije šarbanovačke osnovne škole.

Lokalna samouprava novčanim nagradama darivala je još 35 učenika osnovnih i srednjih škola koji su osvajali zapažene rezultate na republičkim takmičenjima, kao i 64 učenika, nosioca diplome “Vuk Karadžić”, a nagrade su dobili i nastavnici koji su ih pripremali za takmičenja.

Njima su novčani iznosi u visini od 4.000 do 6.000 dinara biće uplaćeni na tekuće račune.