Grad Bor planira pokretanje „Startap centra“

U Boru bi do kraja godine trebala da počne realizacija prve faze projekta izgradnje Inovacionog (StartUp) centra, najavio je danas gradonačelnik Aleksandar Milikić.

On je kazao da će Inovacioni centar uz Tehnološki i Razvojni centar, biti biti pokrenuti sa ciljem da se osnaži preduzetništvo i podstakne razvoj malih i srednjih preduzeća.

„Želimo da omogućimo građanima koji imaju ideju da pokrenu sopstveni biznis, ali isto tako pružimo podršku malim i srednjim preduzećima da se uspešno razvijaju i unaprede svoje delatnosti“, napisao je Milikić na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Foto: facebook.com/acamilikicofficial

O ovome je, između ostalog, bilo reči na sastanku koji su predstavnici grada Bora imali sa direktorom Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije (RARIS) Vladanom Jeremićem i direktorom Biznis inkubator centra Bor Radoicom Trailovićem.

Gradonačelnik je ranije izjavio da se razmatraju potencijalne lokacije za pokretanje svakog od centara i da je u planu da ovakva institucija postane okosnica razvoja inovacionog preduzetništva u Boru.