Gradu Boru preneto vlasništvo nad strelištem

U Skupštini grada danas je svečano potpisan ugovor između Republičke direkcije za imovinu i Grada Bora o prenosu vlasništva nad strelištem.

Ugovor je ispred Grada Bora potpisao gradonačelnik Aleksandar Milikić koji je istakao da se prenosom vlasništva na grad stvaraju uslovi da se započne sa realizacijom projekta modernizacije strelišta i razvoj ovog kompleksa.

Prema njegovim rečima za projekat modernizacije strelišta, koje bi nakon rekonstrukcije trebalo je da bude jedno od najmodernijih u našoj zemlji, ali i na Balkanu, lično su zainteresovani predsednik države Aleksandar Vučić i Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čije bi ministarstvo i finansijski podržalo čitav projekat.

 

„Bor zaslužuje kvalitetno strelište, jer iz našeg grada dolazi Bobana Veličković Momčilović, koja već godinama jedna od najuspešnijih domaćih sportistkinja“, ocenio je Milikić.

Predviđeno je da radovi na ovom projektu počnu do jeseni.

 

„Očekujemo da u narednih četiri – pet meseci završimo projekat i odmah nakon toga se očekuje početak radova. Naravno, to su rokovi predviđeni u ovoj fazi, pred početak projektovanja, a ja verujem da neće biti nekih tehničkih poteškoća da se sve realizuje u rokovima koje smo predvideli“, rekao je gradonačelnik.

Strelište će nakon modernizacije biti, najverovatnije, dato na upravljenje borskom Sportskom centru koji će ga ustupati streljačkim klubovima, kao što je to slučaj sa drugom sportskom infrastrukturom koja je u nadležnosti ove ustanove.