Heroju iz Zaječara nagrada pola miliona dinara

0
77

Železničar Zoran Simonović (62), koji je sigurne smrti spasao 50 putnika u vozu “šveđanka” kom su otkazale kočnice nedaleko od Svrljiške klisure, dobio je obećanu nagradu od preduzeća u kom radi – 50.000 dinara, dok je na predlog Saše Mirkovića, predsednika Skupštine grada Zaječara, Gradsko veće donelo odluku da se ovaj hrabri čovek nagradi sa – pola miliona dinara.

zajecar-heroj-zoran-simonovi-ispred-slavine-koju-je-uspeo-da-pritegne-kroz-prozor-i-zaustavi-voz-foto-i.-popovic_f
Foto: Blic

Mirković je rekao da je Simonović pokazao neverovatnu hrabrost i da je zato predložio Gradskom veću da ga nagradi sa pola miliona dinara.

Simonovića je vest o nagradi oduševila pa je i zaplakao.

Nisam se nadao tome. Nisam zaista. Hvala im, nije trebalo, samo sam radio svoj posao…” rekao je ovaj hrabri čovek.

Zoran Simonović spasao je živote putnika voza na relaciji Niš – Zaječar pa su ga mediji prozvali “zaječarski supermen”.

Iako je mašinovođa zaustavio voz, dok su čekali dalja uputstva, voz je počeo da se kreće. Kočnice su potpuno otkazale, a voz je brzinom od 70 kilometara na čas išao ka Svrljiškoj klisuri.

“U jednom trenutku mi je kolega rekao da bi najbolje bilo da nekako zatvorimo slavinu koja se nalazi na prednjem delu voza. Nisam ni trenutak razmišljao, samo sam kao robot spustio prozor i izašao kroz njega, držeći se za retrovizor i pri brzini od 65 kilometara na sat uspeo da zavrnem slavinu. Voz je posle dva kilometra stao”, priča o svom herojskom podvigu Zoran Simonović.

Kaže i da u tom trenutku nije razmišljao i da nije ponosan na sebe “jer nije želeo da se ovakva situacija desi”.

“Tek me je posle obuzeo strah. Glava mi je bila u torbi, gledao sam smrti u oči i video kako ginem. Kolega u Paraćinu je to pokušao, ali je stradao, ja sam uspeo – i tu nešto postoji”, kaže Zoran.

(Blic)

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here