Hotel „Jezero“ ponovo radi

Nakon desetak godina, renovirani, hotel „Jezero“ na Borskom jezeru ponovo je otvorio svoja vrata gostima.

hotel jezero borsko jezero borIako je svečano otvaranje bilo 6. avgusta za dan rudara, kada su hotel posetili premijer Ivica Dačić, ministri Mlađan Dinkić, Milan Bačević i Milutin Mrkonjić, kao i mnogobroje zvanice iz javnog života grada, biser ovog dela Srbije – hotel „Jezero“ na Borskom jezeru od ovog vikenda prima goste.

Hotel ima 220 ležaja raspoređenih u 110 soba koje su spremne da prime prve turiste čiji se masovniji dolazak očekuje tokom zimske sezone.

Prema rečima Milinka Živkovića, koordinatora projekta rekonstrukcije hotela „Jezero„, u toku je završna faza montiranja dvosede žičare i uređenja staza na Crnom vrhu što će dovesti ljubitelje zimskih sportova u ove krajeve.

Planirana je izgradnja balon sale u neposrednoj blizini hotela kako bi se stekli uslovi za zimske pripreme sportista koji su nekada bili česti gosti Borskog jezera.

Pored mogućnosti za sportski turizam „Jezero“ raspolaže kapacitetima za održavanje raznih konferencija, simpozijuma i seminara na osnovu čega se očekuje razvijanje kongresnog, ali i banjskog turizma obzirom da se u blizini nalazi Brestovačka banja.

„Stupili smo u kontakt sa mnogim ozbiljnim turističkim agencijama koje će praktično biti promoteri ovog našeg hotela. Takođe razmišljamo i o osnivanju sopstvene agencije koja bi se bavila popunjavanjem kapaciteta. Da bi se 220 postelja, odnosno 12000 kvadratnih metara, održavalo popunjenost mora biti preko 70 procenata“, istakao je Živković.

Od sadržaja koji su gostima hotela dostupni su dečija igraonica i parkić, bilijar sala, moderna kuglana, betonski tereni za košarku, rukomet, odbojku i tenis, kao i dva velika travnata terena za fudbal, u toku je rekonstrukcija zatvorenog bazena.

Pored kompletnog uređenja plaža koje obuhvata nasipanje postojećih i izgradnju novih, montiranje toaleta, tuševa i kabina. Do kraja godine, ili početkom sledeće, počeće igradnja velikog akva parka čime će Borsko jezero biti jedna od najatrakivnijih turističkih destinacija u Srbiji.