Humani Borani organizovali akciju “Za Minjinu šansu 845 na 3030”

Apelu naše sugrađanke Milene Stojanović da učestvuju u Humanitarnom pazaru i tako pomognu u lečenju od spinalne mišićne atofije 1 jednogodišnjoj Kragujevčanki Minji Matić odazvali su se danas brojni Borani.

Jednogodišnja Minja Matić iz Kragujevca obolela je od spinalne mišićne atofije tipa 1, najtežeg oblika ove bolesti. Bor je jedan od gradova koji se uključio u akciju pomoći da se za Minju prikupi 2,4 miliona dolara, koliko košta lek za ovu tešku i retku bolest.

“Nama je danas bio cilj da zajedničkim snagama pomognemo maloj Minji i zato smo organizovali Humanitarni bazar. Samom kupovinom nekih od izloženih proizvoda ili slanjem humanitarnog  SMS-a pomažemo Minji. Sav prikupljen novac na današnjem bazaru biće uplaćen na Minjin račun u Fondaciji “Budi human”, kaže Milena Stojanović.

Humani Borani će nastaviti da organizuju i druge Humanitarne bazare za decu koja su poput ove devojčice životno ugrožena.

Milena apeluje na sve Borane da se odazovu akcijama i pomognu onima kojima je u ovom trenutku potrebna pomoć.

“Želela bih da se zahvalim Ribolovačkom društvu koje nam je ustupilo prostor za današnji humanitarni bazar. Takođe se zahvaljujem ljudima koji su pomogli svojim učešćem, a to su ljudi iz Udruženja “Izbor postoj”,  Aleksandri Milosavljević, Katarini Andrejević, Snežani Stevanović, kao i ženama koje su donirale slatkiše, balone, biljke, odeću. Zahvalnost i ljudima koji su ostavili donacije u vidu humanitarnih SMS poruka i novca”, dodala je Milena Stojanović.