Inspirativne „Preduzetničke priče” u organizaciji Doma omladine Bor

Preduzetnička koferencija „Preduzetničke priče” u organizaciji Doma omladine Bor održana je proteklog vikenda.

Konferencijom su bila obuhvaćena dva panela. Učesnik prvog panela bio je Boranin, Miloš Jovanović koji je na svetskom nivou priznati biznismen. Suosnivač je onlajn akademije za edukaciju „Kampster”, jedan od osnivača „ISrbija”, jedan od osnivača „Feron” kompanije koja uspešno posluje već 10 godina, osnivač je i direktor „We can” kompanije.

Jovanović je takođe osnivač i direktor „Milos Communication”, kao i predsednik odbora Grupacije agencija za zapošljavanje pri Privrednoj komori Srbije i član Republičkog saveta za zapošljavanje.

Dobitinik je nagrade „40 ispod 40” koja se dodeljuje uspešnim mladim biznismenima Evrope.

Svoje iskustvo u poslovanju, kako na domaćem  tako i na inostranom tržištu, podelio je sa građanima Bora, ali je isto tako dao i veliki broj korisnih saveta i učestvovao u diskusiji u vezi sa ovom temom.

Drugi panel posvećen je preduzetnicama iz Borskog okruga koje su pričale o njihovom putu ka uspehu, prednostima i manama preduzetništva, kao i izazovima u današnjoj eri poslovanja.

Jedna od učesnica ovog panela je Milica Momčilović Radovanović koja je vrlo mlada počela da se bavi preduzetništvom i postala vlasnica salona lepote „KM Beauty” koji uspešno posluje već godinama unazad, a biznis je uspela da proširi na još jednu lokaciju u Boru.

Pored Milice, panelista je bila i Lidija Golubović koja je najpre otvorila turističku agenciju, ali je, sticajem okolnosti nastalih pandemijom korona virusa, potpuno promenila svoju delatnost i počela da se bavi digitalnim marketingom.

Ovo je druga konferencija ovog tipa koju organizuje Dom omladine Bor, a ukupno četvrta koju organizuje u okviru svoje ovogodišnje teme preduzetnista.