Inženjerska komora Srbije od grada kupuje poslovni prostor u NGC

Inženjerska komora Srbije po zaključenju ugovora sa Gradom Bor, postaće vlasnik poslovnog prostora površine od 120 kvadratnih metara u ulici Dobrivoja Radosavljevića Bobija u naselju Novi gradski centar, odlučili su članovi Gradskog veća na današnjoj sednici.

Gradsko veće u Boru dalo je saglasnost na predlog rešenja o otuđenju ovog poslovnog prostora u javnoj svojini grada Bora a na osnovu ponude Inženjerske komore Srbije, jedine koja je učestvovala na javnom nadmetanju.

Kupac je dužan da za ovaj objekat plati kupoprodajnu cenu u iznosu od  44.164 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem zvaničnom kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate, ali i da plati sve zakonom propisane poreske obaveze i troškove overe Ugovora, uknjižbu prava svojine kod nadležne Službe za katastar nepokretnosti i snosi troškove priključka objekta na komunalnu  infrastrukturu.

“Ovo znači da ćemo narednih godina u Boru imati Inženjersku komoru. Bor zaslužuje da inženjeri imaju svoje mesto za razmenu ideja i iskustava. Na taj način će unapređivati rad Rudnika i ostalih pratećih delatnosti, ali i razvoj grada. U opticaju su bili svi gradovi na području istočne Srbije. Na našu sreću grad Bor je prepoznat kao visokointelektualna sredina gde ima veliki broj inženjera i gde se Inženjerska komora zvanično stacionirala u Boru”, rekao je medijima po završetku sednice Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Članovi Veća usvojili su i predloge o izmeni Programa poslovanja Javnog preduzeća „Zoološki vrt“ Bor, kao i rešenja o davanju saglasnosti na Program o izmenama Programa korišćenja subvencija Javnog preduzeća „Zoološki vrt“ Bor za 2020. godinu.

U obrazloženju je navedeno je da su izmene Programa poslovanja izvršene u planu finansijskog poslovanja, odnosno u prihodnoj i rashodnoj strukturi. Razlog ovih izmena je preraspodela sredstava iz subvencija budžeta grada zbog uvećanja sredstava potrebnih za adaptaciju zimovnika za afričke životinje, i to sa 350.000 na 953.366 dinara. Ukupna sredstva iz subvencija umanjuju se za 20.000 dinara.

Većnici su usvojili i rešenje o razrešenju i imenovanju novog člana Upravnog odbora Narodne biblioteke Bor.

Novi član Upravnog odbora biblioteke je Stefan Stuparević, kao predstavnik osnivača, umesto Slobodana Janoševića koji je razrešen na lični zahtev.

Članovi Gradskog veća doneli su i predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju organizacija u oblasti sporta od posebnog značaja za grad Bor.