Iračka firma zainteresovana za ulaganja u motel i mlekaru u Zlotu

Građevinska kompanija „Medak“ iz Bagdada zainteresovana je za kupovinu motela „Zlotske pećine“ kod Bora, rekao je vlasnik tog preduzeća Kosai Al Ansari tokom posete opštini Bor.

Motel u Lazarevom kanjonu
Motel u Lazarevom kanjonu

On je nakon razgovora sa rukovodstvom opštine i posete Zlotu, najvećem selu u Srbiji, rekao da je njegova firma zainteresovana da tu otvori i mlekaru.

„Ukoliko bismo se odlučili za motel, zaposleni bi bili iz borske opštine, a gosti iz bogatih arapskih zemalja. Renoviraćemo ga po svetskim standardima koji bogati arapski svet traži“, rekao je tom prilikom Al Ansari.

Prema njegovim rečima, Irak je zainteresovan da otvori mlekaru, jer ta zemlja trenutno mlečne proizvode uvozi iz Irana, Turske i Saudijske Arabije.

„Zašto ne bismo uvozili i iz Srbije ako je pod našim nadzorom? Pošto dolazimo iz drugačijih krajeva, ovo je za nas raj. Cilj nam je da našim ljudima ponudimo ono najlepše“, rekao je na kraju Kosai Al Ansari.

On je dodao da će, pre konačne odluke o investiranju u ova dva projekta, borsku opštinu posetiti i predsednik Privredne komore iz Bagdada.

Predsednik opštine Bor Živorad Petrović podsetio je da osim turističkih potencijala borska opština ima izvanredne uslove za razvoj poljoprivrede, ne samo u Zlotu nego i u drugim selima.

Motel „Zlotske pećine“ nalazi se kraj istoimenih pećina i na ulazu u Zlotski kanjon, koji je pod zaštitom prirode.

U blizini je i planina Dubašnica, na kojoj je često boravio bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević.

(Beta)