Istraživači još jednom u Boru [FOTO / VIDEO]

Četvrta po redu manifestacija „Borska noć istraživača“ održana je sinoć u Studentskom centru.

Fizika, hemija, matematika i biologija na zanimljiv način.

Tokom četvrte „Borske noći istraživača“ učenici, nastavnici i profesori ovdašnjih osnovnih i srednjih škola, kao i Tehničkog fakulteta  prikazali su najzanimljivije eksperimente iz prirodnih nauka.

Posetioci su mogli da vide kako je izgledala metalurška peć u prošlosti, kako izgledaju ćelije kože, koje sve sitne životinje žive u našoj okolini, a mogli su i da učestvuju u asocijacijama i drugim igrama koje su organizovali izlagači.

„Karavan nauke „Timočki naučni tornado“ počeo je ovom manifestacijom. U Studentskom centru u Boru okupilo se 11 institucija, a oko 50 ogleda izvodi stotinak mladih izvođača. Ova četvrta „Borska noć istraživača“ posećenija je od onih prethodnih i pokazala je nove kreativne ideje“, naglašava Nataša Ranđelović iz Društva mladih istraživača u Boru.

Tokom ove manifestacije prikazani su i kratki naučno-popularni filmovi domaće i svetske produkcije. Noć istraživača će biti priređena i u Zaječaru 5. oktobra u OŠ „Desanka Maksimović“.

Karavan nauke se nastavlja u Negotinu i Knjaževcu, a ceo ovaj projekat finansira Ministarstvo omladine i sporta Vlade Srbije.

Nosilac projekta je Društvo mladih istraživača u Boru, u partnertstvu sa Tehničkom školom, Tehničkim fakultetom u Boru, Regionalnim centrom za talente i osnovnom školom „3. oktobar“.