Izabran gradonačelnik, predsednik lokalnog parlamenta i članovi Gradskog veća grada Bora

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Bora izabrani su gradonačelnik grada Bora, zamenik gradonačelnika, članovi Gradskog veća, kao i predsednik lokalnog parlamenta i njegov zamenik.

Funkciju gradonačelnika grada Bora vršiće Aleksandar Milikić, odlučeno je većinom glasova na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Bora, dok je za zamenika gradonačelnika izabran Milivoje Janošević iz Vlaške stranke „Most”.

„Četiri godine sam imao priliku da budem odgovoran pred građanima Bora, a sada naredne četiri godine imamo ozbiljan mandat i ozbilje stvari koje moramo da rešimo. Moramo nastaviti razvoj i sela i grada u potpunosti ravnomerno. Prioritet u naredne četiri godine biće da mnogo bliže priđem građanima, da otvorimo vrata Grada, a ići ćemo i u naša sela i mesne zajednice da pravimo planove razvoja”, ističe gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić je za članove Gradskog veća predložio  Igora Jankovića, Marka Nikolića, Srećka Zdravkovića, Milana Stojanovića, Milenu Stanojković Kožović, Tamaru Paunović, Dejana Dulovića, Nenada Kračunovića i Danijela Aleksića, koji su tajnim glasanjem na konstitutivnoj sednici izabrani da vrše ove funkcije u Gradskoj upravi.

Predsednik skupštine grada Bora će, i u ovom sazivu, biti Dragan Žikić, dok će funkciju njegovog zamenika vršiti Ivan Vučković iz Vlaške stranke „Most”.

„Danas smo konstituisali Skupštinu grada Bora, izabrali organe Skupštine, izvršne organe grada Bora. Velika je odgovornost biti predsednik Skupštine, na svu sreću, iskustvo koje je iza mene i mojih saradnika je iskustvo koje obećava da ćemo sigurno na pravi način upravljati ovom Skupštinom. Očekujemo da odbornici budu korektni i konkretni u svojim nastupima. Ovo je ipak Gradska skupština i ovde moramo da se određenim, političkim, biranim rečima obraćamo jendi drugima, jer bez te vrste poštovanja, nećemo imati ni kvalitetan rad lokalnog parlamenta”, smatra predsednik Skupštine grada Bora, Dragan Žikić.

On je dodao da će saradnja izabranih funkcionera biti dobra i u interesu građana, a ne pojedinaca, te je, kaže Žikić, zato i prihvatio da ponovo bude predsednik Skupštine grada Bora