Izmenjeno radno vreme Doma zdravlja u Boru

Borski Dom zdravlja saopštio je da je zbog produžeta policijskog časa izmenio radno vreme.

Saopštenje prenosimo u celosti:

U skladu sa novim odlukama Vlade Republike Srbije o zabrani kretanja u vremenu od 17 do 5 časova, obaveštavamo Vas da će radno vreme Doma zdravlja „Bor“ i ambulante „Rudar“ biti od 07 do 16 časova.

Dom zdravlja „Bor“ obaveštava sugrađane da će se, u skladu sa postojećom epidemiološkom situacijom, u prostorijama ove zdravstvene ustanove primati isključivo sledeći pacijenti:

  • Hitna stanja;
  • Trudnice;
  • Onkološki pacijenti;
  • Hronični pacijenti sa pogoršanjem osnovne bolesti i
  • Lica sa posebnim potrebama.

Nepokretni pacijenti i pacijenti starije životne dobi preko 65 godina biće zbrinuti po indikacijama od strane Službe za kućno lečenje i negu, preko koje će dobiti ordinirajuću terapiju.

Služba za zaštitu predškolske i školske dece primaće pacijente po uobičajenom režimu, a vakcinisanje će se obavljati prema već utvrđenim procedurama.

Služba za zdravstvenu zaštitu žena, Služba stomatološke zdravstvene zaštite i sve seoske ambulante radiće po uobičajenom protokolu.

Služba hitne medicinske pomoći radiće sa pojačanim ekipama.

Napomena je da se pacijenti sa povišenom telesnom temperaturom i akutnim respiratornim tegobama javljaju isključivo u prostorije ambulante „Rudar“ (na Drugom kilometru grada), u vremenu od 7 do 16 časova. Pacijenti koji se redovno leče u pomenutoj ambulanti, shodno potrebama, biće preusmereni na Dom zdravlja.

Kontakt telefoni Doma zdravlja „Bor“ za zakazivanje redovne terapije su:
030/432–777 i 030/411–060 (ponedeljak – subota 07 – 16)
069/88-64-341 (nedeljom 07 – 16)