Jedan ekološki problem manje u Boru, čišćen potok u naselju Metalurg

1
741

U sklopu velike ekološke akcije lista “Blic” danas je organizovano odnošenje otpada sa najveće divlje deponije u Boru.

Aktivisti Doma omladine i ekoloških organizacija iz Bora, radnici javnih preduzeća, ali i njihovi direktori i predstavnici lokalne samouprave uzeli su učešće u saniranju deponije koja je napravljena u samom potoku u naselju Metalurg.

Srećko Zdravković, član Gradskog veća zadužen za omladinu i projekte iastakao je da je ovo treća velika ekološka akcija koju omladina Bora realizuje ove godine i da će sa ovakvom praksom nastaviti i u narednom periodu.

On se zahvalio svima koji su pogli da se očisti najveća divlja deponija u gradu Boru.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić zahvalio se listu “Blic” što je inicirao akciju čišćenja reka širom Srbije i izrazio nadu da će ona pomoći da se podigne svest o značaju zdrave životne sredine.

“Današnjom akcijom ćemo očistiti jednu od brojnih divljih deponija u gradu, ali se nadam i podići svest naših sugrađana kada je u pitanju ekologija i očuvanje životne sredine”, rekao je Milikić.

On je kazao da su nadležne gradske službe ozbiljno posvećene rešavanju ovog problema

“Javno-komunalno preduzeće “3. oktobar” je formiralo ekipu koja na poziv građana dolazi i odnosi višak otpada kako se ne bi stvarale ovakve divlje deponije”, izjavio je Milikić.

Gradonačelnik je napomenio da će problem nagomilanim smećem biti rešavan kako u gradu, tako i u selima.

“U narednim danima će biti predstavljen projekat koji će se finansirti iz IPA programa prekogranične saradnje sa Bugarskom i kroz koji ćemo kupiti dva manja kamiona smećara za rešavanje divljih deponija u selima”, kazao je Milikić.

Postojenje za preradu fakalnih i atmosferskih voda u naselju Metalurg je završeno i počeće sa radom sledeće nedelje. Ovim će se problem sa otpadnim vodama, koje se iz ovog dela grada slivaju u Brestovačku reku, biti rešen.

1 KOMENTAR

  1. Alalvera…pravi Borani ..
    GRAD Bor se vraca sam sebi. A bravo i Vama g.gradonacelnice…Znaci samo cvrsto.. i samo tako.
    ,,Za mnom.. prvi….i pravo u potok..,,,, ,,A ne juris !!! ,, iz tapaciranog kabineta preko moba uz kapucino . …I tako SVAKI PUT ..I ZA SVE…I videce se ko su Borani…Pozdrav sa linije MS Koridora Istok (CmK) 😃.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here