JKP „Vodovod” menja vodovodnu mrežu kod Sportskog centra

Radnici Javno komunalnog preduzeća „Vodovod” rade na zameni dotrajale vodovodne mreže u ulici Petra Kočića, kod Ustanove sportski centar „Bobana Momčilović Veličković”.

U ovom delu grada menja se 170 metara vodovodne mreže, a umesto dotrajalih metalnih cevi ubacuju se plastične koje imaju 50 godina garancije.

Prema rečima gradonačelnika Bora, Aleksandra Milikića, veoma je bitno da, kada se uvide problemi kao oni koji su postojali ovde, javna preduzeća treba da iskoriste priliku da urade zamenu dotrajale mreže pre asfaltiranja.

„U narednom periodu moramo u celom gradu obratiti pažnju na gubitke u primarnoj, ali i u sekundarnim mrežama. Time će se smanjiti potrošnja vode, potrošnja električne energije za „Vodovod”, a povećati kvalitet distribucije vode ka sugrađanima, što će značiti i nižu cenu vode, jer kad su manji gubici, manji su i rashodi javnog preduzeća”, ističe Milikić.

On je dodao da se radi punim kapacitetom na uređenju grada, novi parkinzi, asfaltiranje ulica koje nisu rađenje godinama, a kada se završi javna nabavka za sela, kako dalje navodi, očekuje se početak radova na uređenju seoskih mesnih zajednica.

Direktor Javno komunalnog preduzeća „Vodovod”, Goran Pavić kaže da je, u sklopu radova na asfaltiranju ulica u gradu, ovo preduzeće reagovalo, te je nastao dogovor sa izvođačima da urade novu vodovodnu mrežu.

„Stare cevi su postavljenje 60-ih godina, tako da su na svakom metru, svakoj krivini  bile trule, te smo imali dosta gubitaka u mreži. Vrednost investicije je oko 800 hiljada dinara. Prethodna dva dana smo vršili pripreme, danas obavljamo završne radove i očekujemo da će do kraja dana sve biti završeno i da će potrošači u ulici Petra Kočića dobiti zdravu pijaću vodu”, kaže Pavić.