Još jedan veliki uspeh borskih kik boksera

Borski kik bokseri osvojili su šest zlatinih medlalja na Državnom prvenstvu u Boru, a nedavno su na Svetskom kik boks kupu u Budimpešti uzeli dva zlata i dva srebra. Tim povodom za članove Kik boks kluba Bor organizovan je prijem u Gradskoj upravi grada Bora.

U konkurenciji od oko tri hiljade takmičara na Svetskom kupu u kik boksu koji je održan u Budimpešti, naši momci doneli su Boru dve zlatne i dve srebrne medalje, što je kako kaže kik bokser, Boban Nikolić, veliki uspeh za tako mali klub i tako mali grad.

„Nadamo se da ćemo ostati, što se kaže, na nivou i da ćemo na narednim takmičenjima postići još veći uspeh. U finalu sam pobedio odličnog Poljaka, čime sam osvojio zlato na ovom kupu. Za vikend nas očekuje Balkansko prvenstvo u Kraljevu. Nakon toga trebalo bi da imamo još jedno Državno prvenstvo u septembru i ono za šta se najviše spremamo, u novembru će biti održano Evropsko prvenstvo za seniore i Svetsko prvenstvo za juniore i kadete”, objašnjava Nikolić.

Član Gradskog veća grada Bora, Marko Nikolić kaže da je uloga lokalne samouprave da kroz gradski budžet i sufinansiranje podrži ovakve klubove, što je pravi pokazatelj da se ta sredstva troše na pravi način.

„Čast nam je i zadovoljstvo da, po ko zna koji put, ugostimo naše kik boksere koji iz godine u godinu osvajaju velike nagrade i postižu zapažene rezultate. U fazi smo pregovora sa trenerom Kik boks kluba „Bor”, Sinišom Vladimirovićem, koji će aplicirati za dalje tradicionalno održavanje Državnog prvenstva u Boru, s obzirom na to da su svi iz Kik boks saveza Srbije zadovoljni time kako su bili ugošćeni u Boru”, naglašava Nikolić.