KK „Bor-RTB“ dobio gradski derbi i proslavio plasman u viši rang [FOTO]

U veoma uzbudljivoj i napetoj utakmici 17. kola Druge MRL „Istok“, tim Košarkaškog kluba „Bor-RTB“ savladao je u subotu ekipu KK „Zicer“ u poslednjem košarkaškom derbiju za ovu sezonu. Rezultat na kraju meča bio je 85:63 (24:15, 14:13, 24:22, 23:13), a meč je pratilo preko 500 gledalaca.

Teška utakmica za obe borske ekipe bila je pravi spektakl za sve ljubitelje košarke. Košarkaši „Zicera“ neočekivano dobro su se nosili sa starijim kolegama, s obzirom na daleko slabiju klupu nego protekle sezone.

Tokom celog meča vođstvo KK „Bor-RTB“ bilo je konstantno, iako su se košarkaši mlađeg borskog kluba stalno približavali i pretili da ugroze pobedu prvorangiranog KK „Bor-RTB“. Tako bi možda i bilo da nisu izgubili veliki broj lopti, promašili ogroman broj slobodnih bacanja i zaradili dve čudno dosuđene tehničke greške.

Takođe, potencijalnu nadu Ziceraša da mogu da dobiju utakmicu ugasio je i Rašić, koji svojom dominacijom u skoku i u šutu sa poludistance stalno zadavao probleme prvotimcima Alana Tošića i pravio konstantnu rezultatsku razliku.

Bespotrebnoj tenziji na samom meču, što je i rezultovalo tehničkim greškama, u mnogome su doprinele i same sudije koje se nisu snašle u brzoj igri i pritisku koji nosi jedan derbi.

Ovim mečom, uz skor od 16 pobeda i 2 poraza, seniori KK „Bor-RTB“ obezbedili su sebi prvo mesto na tabeli Druge srpske regionalne lige „Istok“ i time ostvarili direktan plasman u Prvu mušku regionalnu ligu „Istok“, iz koje su pretprošle godine ispali.

Sudije: Stamenković M. (Niš) i Milošević S. (Niš).

[flickr_set id=“72157678373783943″]