Književno veče učenika OŠ “3. oktobar”

Učenici osnovne škole “3. oktobar” su kroz pesmu, recitaciju i prozu još jednom pokazali koliko je sprski jezik bogat rečima.

U borskoj Narodnoj bibilioteci, kroz bogat program nazvan “Igra reči”, prodefilovali su učenici svih razreda ove škole.

Negovati pismenu i usmenu reč, pravo je bogatstvo, a ako imamo dobar fond reči, ondfa ćemo se i lakše izražavati i biti kreativni, kaži profesori srpskog jezika.

“Izabrali smo talentovanu decu naše škole, odlične recitatore, glumce, male književne stvaraoce i time pokazali samo deo onoga što se krz vannastavne aktivnosti radi u OŠ “3. oktobar”. U pripremi su novi programi. Literarna, novinarska, likovna, dramska sekcija se trude da uvek budu drugačije, kreativnije, inovativnije, sa ciljem da novim programima obogatimo i kulturni program na nivou škola našeg grada”, istakao je Saša Čorboloković, nastavnik srpskog jezika i književnosti.

Ovo književno veče samo je deo mnogobrojnih programa koji su organizovani u sklopu obeležavanja Dana OŠ “3. oktobar”.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Tekst je deo projekta “Borski omladinski žurnal” koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]