Koalicija Za pobedu Bora: Za pobedu na ovim izborima ključna je izlaznost

Izborna lista koalicije Stranke slobode i pravde (SSP), Vlaške stranke (VS) i Pokreta slobodnih građana (PSG) pod nazivom „Marinika Tepić – Za pobedu Bora” sazvala je konferenciju za medije na kojoj su se obratili građanima Bora u susret predstojećim izborima u nedelju, 3. aprila.

Istraživanja i atmosfera u gradu Boru, prema rečima kandidatkinje za odbornicu ispred liste „Marinika Tepić – za pobedu Bora”, Irene Živković, pokazuju da je pobeda opozicije moguća kada se budu sastavile sve opozicione liste nakon prelaska cenzusa, tako da je, poručuje ona, najbitnija izlaznost.

„Želimo da kažemo građanima Bora da su sva biračka mesta potpuno pokrivena, da su kontrolori prošli edukacije, obuke, da svi znaju šta treba da rade. Celodnevno je pokriveno svako biračko mesto. Sve opozicione liste zajedno imaju 5 do 8 kontrolora, zavisno od biračkog mesta, što znači da će ovi izbori biti mnogo bolje kontrolisani nego dosadašnji”, objašnjava Živković.

Prvi na listi „Marinika Tepić – Za pobedu Bora”, Ljubiša Stamenković kaže da je najveći utisak to što su naišli na odličan odziv građana, zaista dobru atmosferu i želju za promenama.

„To se vidi na ulicama našeg grada, oseća se kod ljudi. Ono što je bitno za sve nas, za promene koje želimo i ka kojima težimo je da nas, koji smo protiv toga, bude više. Tako da ta dobra, srdačna atmosfera, ta želja za pobedom nije dovoljna. Potrebno je i presudno za ove izboreje izlaznost. Pozivamo, ne samo ljude koji će glasati za našu listu, već i one koji će glasati za druge prave opozicione liste, da izađu na ove izbore. Posebno želim da se obratim našim sugrađanima koji su razočarani, koji misle da nemaju za koga da glasaju, koji se gnušaju politike, i da im kažem da ih razumem, ali da se ovi izbori razlikuju od svih prethodnih po jednoj stvari, a to je da na ovim izborima imate da glasate i za koga i za šta, a ne samo protiv koga ili protiv čega”, ističe Stamenković.