Kompanija „Srbija Ziđin Majning” Dan planete zemlje obeležila akcijom čišćenja smeća oko rudnika „Čukaru Peki”

Povodom obeležavanja Dana planete Zemlje, kompanija „Srbija Ziđin Majning” (Serbia Zijin Mining) organizovala je akciju čišćenja smeća u krugu rudnika „Čukaru Peki”.

„Srbija Ziđin Majning” je, kao društveno odgovorna kompanija, usmerena ka uspostavljanju koncepta zaštite životne sredine sa ciljem „poštovanja prirode, usklađivanja sa prirodom i zaštite prirode”, odlučila je da se akcijom čišćenja smeća, u kojoj su učestvovali svi zaposleni, priključi obeležavanju ovogodišnjeg Međunarodnog dana planete zemlje. Akcija je usmerena na poboljšanje životne sredine održavanjem ekološkog reda i zaštitom prirodnih resursa.

U proteklom periodu kompanija „Srbija Ziđin Majning” je u zaštitu životne sredine uložila blizu 65 miliona američkih dolara, a, kako kažu iz ove kompanije, plan je da se svake godine uloži dodatnih 3,5 miliona američkih dolara u rad objekata za zaštitu životne sredine, ekološko ozelenjavanje i unapređenje životne sredine.

U postupku ozelenjavanja, koje se od početka izgradnje rudnika „Čukaru Peki” sprovodi sukcesivno, do sada je zasađeno 5 hiljada stabala, više od 80 hiljada kvadratnih metara trave, a u šumskom području zasađeno je dve hiljade sadnica drveća. Do kraja ove godine treba da se posadi još 3.500 stabala, a travom ozeleni novih 700 hiljada kvadratnih metara prostora, najavljuju kineski investitori.

Uz pomoć usvojenog Plana ekološke izgradnje i zaštite životne sredine, kao i linearnog
sistema upravljanja mrežom za ekološku zaštitu, omogućena je primena evropskih standarda, po kojima ova kineska kompanija striktno postupa.