Kompanija Srbija Ziđin Majning donirala novogodišnje paketiće đačima seoskih škola

Da bi praznici prošli u lepšoj i prijatnijoj atmosferi, kompanija Srbija Ziđin Majning (Serbia Zijin Mining), poslednjeg radnog dana u ovoj godini, organizovala je podelu novogodišnjih paketića đacima u seoskim školama.

Nakon učenika u Slatini, novogodišnje poklone dobili su i đaci osnovne škole Stanoje Miljković u Brestovcu i izdvojenih odeljenja u Šarbanovcu i Metovnici.

Kompanija Srbija Ziđin Majning se pridržava koncepta „Razvoja rudarske industrije za dobrobit društva“, posvećujući svoj rad poboljšanju uslova u zajednici i boljem životu lokalnog stanovništva, rekao je Jen Minghui, zamenik generalnog direktora kompanije Srbija Ziđin Majning.

„Verujemo da budućnost grade mladi ljudi. Uvek smo brinuli o najmlađim članovima zajednice. Ove godine smo u Boru učenicima osnovnih skola od 5-8 razreda obezbedili udžbenike i svim osnovcima obezbedili školske torbe, nadajući se da ćemo svim đacima omogućiti bolje obrazovanje, rast i razvoj. Uspešno smo realizovali mnoge obrazovne projekte kako bismo unapredili kvalitet nastave u školi, kulturni i naučni razvoj, pomogli učenicima da unaprede svoja znanja i omogućili im zdravo odrastanje. Poklon pakete kompanije Ziđin, u vidu školskog pribora i slatkiša dobiće 250-oro mališana, a ukupna vrednost projekata iznosi više od pola miliona dinara. Želja kompanije je da deci omogućimo da uče uz zabavu, i zato smo im obezbedili praktične i zanimljive poklone, kako bismo im pomogli da uz zadovojstvo uče i rastu. Kraj godine je vreme da završimo, poboljšamo i napravimo planove za sledeću godinu. S ponosom možemo reći da smo se dokazali kao odgovorna kompanija koja sprovodi koncept „Za dobrobit zajednice i razvija se zajedno sa njom“. U budućnosti ćemo raditi još bolje, nastavićemo da podržavamo razvoj obrazovanja u Boru, posebno ćemo obrati pažnju na fizičko i mentalno zdravlje i stvaranje kapaciteta mladih. Želeli bismo da se zahvalimo Gradu Boru, gradskoj upravi grada Bora i drugim organizacijama na njihovoj podršci i nadamo se da ćemo nastaviti sa našim naporima da gradimo trajna prijateljstva i zajedno stvaramo svetlu budućnost U ime rudarske kompanije Ziđin, želim svima puno zdravlja, Vama i Vašim porodicama puno sreće i uspeha i srećnu Novu godinu i Božićne praznike”, rekao je Minghui.

U duhu novogodišnjih i božićnih praznika, prema rečima direktora Osnovne škole „Stanoje Miljković” u Brestovcu Aleksandra Vlahovića, sada već tradicionalnio, novogodišnje paketiće, koje je obezbedila kompanija Srbija Ziđin Majning, dobili su svi učenici nižih i viših razreda ove škole, kao i deca pripremnog predškolskog programa.

„Ovo nije jedini vid saradnje koji smo do sada ostvarivali sa kompanijom Ziđin. Sa iskrenom željom da ćemo svi novu godiinu dočekati u zdravlju i sreći nadam se našim novim zajedničkim zadacima a jedan od njih jeste i završetak opremanja fiskulturne sale u našoj školi”, ističe Vlahović.

Program podele novogodišnjih paketića upotpunjen je dolaskom Deda Mraza, sa kojim su se deca slikala.

U znak zahvalnosti predstavnicima kompanije što su i ove godine obezbedili poklone, đaci svih škola pripremili su novogodišnju priredbu.