Kompanija „Srbija Ziđin Majning” naredne tri godine održavaće puteve u Metovnici

Grad Bor i kompanija „Srbija Ziđin Majning” (Serbia Zijin Mining) danas su potpisali ugovor u vezi sa projektom održavanja puteva u mesnoj zajednici Metovnica pod nazivom „Bezbedan povratak kući”.

Potpisivanjem ugovora, kroz projekat „Bezbedan povratak kući”, kompanija se obavezala da naredne tri godine održava puteve u selu Metovnica, pri čemu će svake godine biti uloženo 13 milionna dinara, a ukupno oko 40 miliona dinara.

Projekat održavanja puteva sela Metovnica, smatra zamenik generalnog direktora kompanije „Srbija Ziđin Majning”, Gan Yonggang, predstavlja deo društvene odgovornosti koju ova kompanija ispoljava.

„U prvoj polovini ove godine uloženo je pet miliona dinara u radove na obnovi saobraćajnica u selu Metovnica. Radi daljeg očuvanja i poboljšanja bezbednosti saobraćaja na području sela, ovaj put sa predstavnicima grada Bora potpisujemo ugovor o projektu održavanja puteva Metovnice koji će obuhvatiti period od tri godine”, kaže Yonggang.

U ime lokalne samouprave, ugovor je potpisao zamenik gradonačelnika Bora, Milivoje Janošević.

„Produktivnim razgovorima na lokalu, u ovom slučaju mesne zajednice Metovnica, Gradske uprave i kompanije, možemo očekivati dobru saradnju. Republika Srbija je uložila mnogo u ovaj kraj i namera Gradske uprave, a tu ćemo imati i pomoć kompanije, jeste da sve ono što je država potpisala bude javno prezentovano. Svi zajedno se trudimo, i već se to vidi, da „zeleni rudnik” zaživi i za nekoliko meseci će se već pokazati koliko se Republika Srbija i Ziđin brinu za naš kraj”, naglašava Janošević.

Predsednik Saveta mesne zajednice Metovnica, Dejan Marković zahvalio se kompaniji „Srbija Ziđin Majning” što će u naredne tri godine održavati puteve sela Metovnica, što je, dodaje on, pre nekoliko meseci dogovoreno, a danas je i potpisano.

„Apel Metovničana iz predela Belčino Polje, blizu kojeg se nalazi rudnik, je zadovoljen i ono što je rečeno, to je i urađeno. Sve probleme treba da rešavamo zajedničkim snagama sa kompanijom, uz podršku Gradske uprave”, ističe Marković.