Kompanija SZC pomogla uređenje prostorija za predškolce u OŠ Vuk Karadžić u Boru

U najstarijoj borskoj osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, u prisustvu predstavnika Srbija Ziđin Koper (Serbia Zijin Copper), otvorene su renovirane prostorije za boravak dece predškolskog uzrasta. Kompanija je uređenje objekata koji se nalaze u dvorištu škole pomogla sa 215.000 dinara.

Foto: I.Mitrović (Serbia Zijin Copper)

„Tim novcem renovirali smo prostorije, okrečili ih i postavili laminat, pa je sada sve spremno za boravak tridesetak dece predškolskog uzrasta. Oformićemo dve grupe i tako pokušati da rasteretimo predškolske ustanove, u kojima za ovu vrstu programa odavno postoje liste čekanja“, kazala je direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Ivana Pajkić.

Zahvaljujući se za donaciju, Pajkić je naglasila da je Kopmpanija ovim gestom nastavila lepu tradiciju pomoći i podrške obrazovnoj ustanovi koja u Boru postoji od 1937. godine.

Direktor SZC za ljudske resurse Huang Zhaoyu rekao je da je kompanija posvećena razvoju lokalnih zajednica na čijim teritorijama posluje i da zbog toga sa zadovoljstvom pruža raznovrsnu pomoć u oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture, infrastrukture i opšteg razvoja društvene zajednice.

„Pomoć u unapređenju uslova za boravak dece svakako predstavlja zadovoljstvo, jer su deca nada lokalne zajednice i budućnost zemlje“, kazao je Huang Zhaoyu.