Koncert sećanja na Ljubišu Stojanovića Luisa

U Negotinu će večeras biti održan koncert “Moj život je moje blago” u znak sećanja na legendarnog pevača Ljubišu Stojanovića Luisa, koji je pre sedam godina poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Feketića.

Učesnici prošlogodišnjeg koncerta „Moj život je moje blago“

Treći memorijalni koncert “Moj život je moje blago” uveličaće mnoge Luisove kolege, njegova deca, supruga Silvana, brat Dragan koji sa porodicom živi u Negotinu, mestu Luisovog detinjstva, ali i oni na koje je začetnik etno-popa u Srbiji i te kako ostavio trag.

Najlepše Luisove pesme na gradskom trgu pevaće Maja i Marko Luis, Branislav Bane Mojićević, Dejan Najdanović Najda, Radmila Misić, Đorđe Čavić, Vladimir Vlada Stojanović, Dragana Amidžić, Hame Nalić.

U Negotinu u kojem je Luis načinio prve muzičke korake i stalno priređivao humanitarne koncerte za decu bez roditelja Doma “Stanko Paunović”, sa čijim je štićenicima formirao svoj prvi bend, nastupiće i zaječarski Boemi, Lena Stamenković, Borani Bojan Čukić i Balkan blues bend, Nemanja Bačilović i Magic bend, Negotinci Stefan Lazarević, Boris Stanojević, Staniša Radosavljević – Piki iz Kučeva.

Publiku će pozdraviti i Luisovi muzičari, članovi njegovog benda: klavijaturista Perica Kaluđerović, gitarista Dragan Adamović Kajga, trubač Miloš Nikolić, bubnjar Dušan Lekić i bas gitaristi Aleksandar Aca Trajkovski i Slaviša Pavlović-Stanley.

Koncert počinje u 21 sat na centralnom gradskom trgu u Negotinu. Organizator je Turistička organizacija opštine Negotin, a pokrovitelj lokalna samouprava.