Konferencija o socijalnom preduzetništvu i kreativnim industrijama na Borskom jezeru

U hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru od 22. do 25. januara biće održana Konferencija o socijalnom preduzetništvu i kreativnim industrijama u organizaciji Timočkog omladinskog centra, Krovne organizacije mladih Srbije uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

hotel-jezero-sa-vodoskom

Projekat “Pomak“, čiji završni događaj i jeste sama Konferencija, ima za cilj da mlade ljude aktivne u Organizacijama civilnog društva osnaži za pokretanje inicijativa za poboljšanje socijalnog položaja i ekonomske situacije mladih u Srbiji.

pomak-dizajn

U toku četvorodnevne konferencije mladih iz cele Srbije učesnici konferencije imaće priliku da slušaju predavanja stručnjaka iz ovih oblasti, kao i da saznaju primere dobre prakse mladih ljudi koji su razvili socijalna preduzeća u svojim gradovima, koja uspešno posluju.

Takođe će svi prisutni imati prilike da nauče i nešto više o kreativnim industrijama, kao i prostorima za kreativno delovanje, tj. biznis inkubator centara kreativnih industrija (co-working places i HUB-ovima).

Timočki omladinski centar projekat “Pomak” realizuje u partnerstvu sa Krovnom organizacijom mladih Srbije, a finansiran je od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

(KOMS / Bor030)