KOŠARKA: Juniori Bora kvalitetniji od Nišlija uprkos porazu

Juniori Košarkaškog kluba „Bor-RTB“ izgubili su finale kvalifikacionog turnira za Juniorsku ligu Srbije od ekipe KK „Konstantin“ iz Niša.

Foto: Tamara Bekan (www.bor030.net)
Foto: Tamara Bekan (www.bor030.net)

Borani, njih devetorica, uspešno su se više od dve četvrtine nosili sa ekipom iz grada na Nišavi, koja je na meč došla u punom sastavu, sa svih 12 igrača.

Daleko kvalitetniji, izabranici borskog trenera Dejana Aleksića parirali su najjačim niškim igračima i nisu dozvolili bilo kakav preokret punih 25 minuta igre.

Ipak, problem kraće klupe i nepotpunog sastava Borana zbog ekskurzija na koje su otišli mnogi igrači, uzrokovao je da u poslednji period igre naši juniori uđu opterećeni ličnim greškama i iscrpljene snage.

To je uticalo da Nišlije prelome meč u svoju korist i postave konačni rezultat od 75:55 (15:15, 09:14, 26:13, 25:13), iako je realni kvalitet od samog starta bio na strani tima iz grada bakra.

Međutim, u upravi borskog kluba ističu da su ponosni na svoje košarkaše, koji će već narednih godina činiti okosnicu prvog tima u seniorskoj konkurenciji.

Sastav KK „Bor-RTB“ na turniru: Stefan Kovačević, Krsman Veličković, Petar Novaković, Veljko Guševac, Andrija Marić, Aleksa Kolar, Igor Zdravković, Filip Ljubisavljević, Mladen Perišić, Milan Milosavljević, Viktor Stepić i Marko Stevanović.

Trener: Dejan Aleksić.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „Bor – grad šampiona“ koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.