Košarkaši Bora i Zicera prijateljskim mečevima do većeg ranga [NAJAVA]

Prvotimci košarkaških klubova “Bor-RTB” i “Zicer” odigraće naredne nedelje prijateljsku utakmicu u cilju priprema za predstojeće ligaško takmičenje.

Jedina dva borska seniorska košarkaška tima u duhu buduće saradnje odigraće u ponedeljak od 16 časova prijateljski meč, koji bi trebalo da postane tradicionalan način napredovanja i isprobavanja taktika oba tima.

“Borani su nam dali podršku prošle sezone. Mi smo im vratili na najbolji mogući način, postigavši neverovatan rezultat u poslednjih 20 godina kluba – drugo mesto na tabeli. Obećavamo da će se to drugo mesto ove sezone pretvoriti u prvo, za šta nam treba još veća podrška. Zato i igramo prijateljske utakmice i naporno se pripremamo za sve što nas čeka”, rečeno je za Bor030 iz uprave KK “Bor-RTB”.

Veliki uspeh prošle sezone ostvarili su i prvotimci “Zicera”, osvojivši treće mesto u rangu ispod, u Drugoj regionalnoj ligi “Istok”.

“Falilo nam je malo više sreće da uđemo u viši rang, u koji ulaze samo prvoplasirane dve ekipe. Ipak, nama sada nije imperativ da uđemo u Prvu srpsku ligu ‘Istok’, jer smo napravili odličnu saradnju sa Košarkaškim klubom ‘Bor-RTB’. Nama je cilj da napravimo kvalitetne mlade igrače i da u saradnji sa ‘Borom’ pomognemo i njima da uđu u B ligu. Naravno, mi ćemo sa svojim kapacitetima dati sve od sebe da ostvarimo još bolji rezultat nego prošle godine”, istakao je Alan Tošić, trener prvotimaca “Zicera”.


Objavljeni medijski sadržaj nastao je u okviru projekta “Bor – grad šampiona” koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.