Košarkaši „Zicera“ se plasirali u Drugu srpsku regionalnu ligu

Relativno mlad Košarkaški klub “Zicer“, nakon uspešnog plasmana u Letnjoj ligi regiona Istočne Srbije i osvojenog prvog mesta, ostvario je pravo učešća u Drugoj srpskoj regionalnoj ligi „Istok“.

kk-zicer2

Pored Košarkaškog kluba „Bor“ koji se nadmeće u Prvoj muškoj regionalnoj ligi, naš grad dobio je još jedan košarkaški klub koji se takmiči u visokom rangu i to u Drugoj muškoj regionalnoj ligi.

Za samo četiri godine postojanja, košarkaši „Zicera“ su uz trenera Žarka Mijatovića ostvarili zavidne rezultate i veoma napredovali. U prilog tome govore i mnoga priznanja, pehari i medalje koje su igrači ovog kluba osvajali.

kk-zicer1

„Košarkaški klub ‘Zicer’ postoji četiri godine i par meseci. Na samom početku, najpre smo igrali kadetsku ligu, a već sledeće sezone smo prijavili kadetsku i juniorsku ekipu. Nakon četiri godine rada, odlučili smo se da napravimo prvi tim i zaigramo seniorsku Letnju ligu Srbije, gde smo ostvarili plasman u Drugu srpsku regionalnu ligu.
Uspeh smo ostvarili zahvaljujući četvorogodišnjem radu i smatram da je ova generacija stasala za ovakve izazove. Ekipu čine uglavnom momci kadetskih i juniorskih godišta i trudićemo se da sa njima napravimo što bolji rezultat u Drugoj ligi. U celokupnom timu izdvojila se jedna grupa momaka koja je zaista posvećena treningu i za koju ni vremenski uslovi ni škola ne predstavljaju problem da dođu na trening. Ta grupa dala je najviše doprinosa našem uspehu u Letnjoj ligi.
Naravno, planiramo još neke ljude koji će našem klubu pomoći u ovom rangu takmičenja. Imali smo mnogo poteškoća do ovog uspeha, ali zahvaljujemo prevashodno Opštini Bor na pomoći. Sada nam predstoji da organizacono klub podignemo na jedan viši nivo i kako sada stvari stoje, na dobrom putu da u sezoni koja nam sledi ostvarimo još jedan uspeh“, rekao je za naš sajt Žarko Mijatović, trener prve ekipe KK „Zicer“.