Košarkaši “Zicera” za vikend savladali ekipu KK “Đerdap” iz Kladova

 Tim KK “Zicer” iz Bora savladao je u subotu na svom parketu u okviru 18. kola Druge srpske regionalne lige “Istok” ekipu KK “Đerdap” iz Kladova i time zauzeo 6. mesto u konačnom plasmanu na kraju sezone.

Borski košarkaši trijumfovali su protiv ekipe iz Kladova rezultatom 86:60 (29:13, 19:18, 10:16, 28:13), a pobeda je ostvarena isključivo zahvaljujući dobroj odbrani i dobroj realizaciji kontranapada domaće ekipe u prvom i poslednjem periodu igre.

Borski Ziceraši veoma dobro su započeli utakmicu, o čemu govori i +16 na kraju prve četvrtine. Međutim, usled velikog broja izgubljenih lopti i promašenih šuteva sa poludistance i za tri poena, Kladovljani su uspeli da se približe na svega 7 razlike u trećem periodu igre.

Pribranošću Borana, gostujućem timu nije dozvoljen rezultatski povratak u meč, što je na kraju i rezultiralo razlikom od 26 poena.

Najefikasniji u timu KK “Zicer” bio je Petrović Aleksandar sa 28 poena, dok je sa svojim 21 poenom kod Kladovljana najučinkovitiji bio Nešić Dejan.

KK “Zicer”: Bekan Miloš, Mijatović Miloš, Petrović Aleksandar (kapiten), Prodanović Stefan, Jovanović Vukašin, Bogdanović Dušan, Pajkić Marko, Petrović Marko, Nikolić Miloš.

KK “Đerdap”: Petrović Goran, Atanasković Ilija, Savić Ivan, Dumaljić Miloš, Ivetić Stefan, Bukatarević Miloš, Šolkotović Srđan, Vasiljević Nemanja, Nešić Dejan, Popović Nikola (kapiten).