Košarkašice Crvene zvezde očekivano slavile protiv Boranki [FOTO]

Seniorke košarkaškog kluba “Bor” poražene su u nedelju, na domaćem terenu, od KKŽ “Crvena zvezda” iz Beograda rezultatom 62:90 (11:18, 19:24, 14:30, 18:18), u okviru trinaestog kola Prve ženske lige Srbije.

Boranke su uspele da u prvoj četvrtini pariraju znatno jačem rivalu, pa su u jednom trenutku naše košarkašice imale prednost od 11:8. Međutim, znatno iskusnija ekipa sa severa Srbije anulirala je deficit i serijom od 13 poena preokrenula meč u svoju korist.

Do pred sam kraj poluvremena prvotimke Bora uspele su da drže priključak za rivalima, ali su gosti mini-serijom od pet poena Snežane Bogićević uspeli da se odlepe, te je rezultat na poluvremenu iznosio 30:42 u korist “Crvene zvezde”.

Nakon pauze usledio je potpuni pad koncentracije domaće ekipe, što su iskoristile košarkašice “Crvene zvezde”, gde su čvrstom odbranom naterale protivnika na seriju grešaka i izgubljenih lopti, i na taj način praktično rešile pitanje pobednika ovog susreta.

Izabranice Blagoje Ivića nadskočile su Beograđanke (37-31), od čega je čak 11 skokova bilo u napadu i to je ujedno bio i jedini segment igre u kome su košarkašice iz Bora bile bolje na ovom susretu.

Timski gledano sinoć ŽKK “Bor” nije bio šuterski raspoložen pošto su iz igre imali 40% realizacije (23:57), naspram 56% (37:66) gostujuće ekipe koja je, takođe, imala i odličan šut za tri poena (11:19).

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Snežana Bogićević sa 23 poena, a pratile su je Milina Mišeljić sa 17, odnosno Mina Đorđević sa 12 i Aleksandra Katanić sa 10 poena.

U poraženom sastavu istakla se Danijela Vučković sa 14 poena, a pratile su je Emeše Vida sa 13 poena i 11 skokova i Natalija Spaić takođe sa 13 poena ali znatno lošijom realizacijom (6:21 iz igre).

ŽKK “Bor”:  Danijela Vučković 14p, Teodora Jelić (nije igrala), Jelena Vučković 11p, Natalija Spaić 13p, Ana Miletić 4, Mila Milojević (nije igrala), Bobana Živković (nije igrala), Katarina Novaković (nije igrala), Žaklina Janković 5p, Milica Sulejman 2, Natalija Milinković (nije igrala), Emeše Vida 13p; Trener: Blagoje Ivić

KKŽ “Crvena zvezda”: Nevena Naumčev 7p, Tamara Čubra 3p, Nina Tešić 0p, Kristina Topuzović 6p, Snežana Bogićević 23p, Marijana Zukanović 2p, Aleksandra Katanić 10p, Katarina Dešić 0p, Milica Bojović 8p, Mina Đorđević 12p, Milina Mišeljić 17p, Marta Vulović 2p; Trener: Dragan Vuković

Posle ovog poraza ŽKK “Bor” zauzima deseto mesto sa negativnim skorom 3:10, dok se KKŽ “Crvena zvezda” nalazi na prvoj poziciji na tabeli sa maksimalnim učinkom 13:0.

Naredne nedelje košarkašice Bora putuju u Novi Sad gde ih očekuje duel sa ŽKK “Novosadska ŽKA”.