Krivične prijave protiv odgovornih za zagađenje u Boru i od odbornika opozicije

Narodna stranka i predsednici odborničkih grupa sa liste „Mi ili oni – ujedinjeni za Bor“ podneli su Osnovnom javnom tužilaštvu u Boru krivičnu prijavu protiv odgovornih za zagađenje životne sredine i nepreduzimanje mera zaštite.

Odbornici sa liste „Mi ili oni-ujedinjeni za Bor“ podneli su krivične prijave, kao što su i najavili 15. septembra, protiv zagađivača, ali i odgovornih što mesecima nisu preduzeli nikakve mere u cilju zaštite građana Bora i borskih sela.

“Nadali smo se da će odgovorni preduzeti korake u cilju rešavanja problema aerozagađenja i da podnošenje krivične prijave nije potrebno. Očigledno da apeli nisu urodili plodom, i da odgovorni, i pored obećanja, nisu ozbiljno shvatili ni proteste građana, ni pozivanja da se spreči trovanje Borana. Umesto toga gradonačelnik Milikić je pokrenuo „akciju“ zamagljivanja problema koji je stalan i koji mora urgentno biti rešen! Javna rasprava ne može zameniti osnovnu odgovornost. Pored njega ni Republički inspektor, očigledno, ne radi svoj posao, a zagađivač je posebna priča”,navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Ova odbornička grupa navodi da je krivična prijava podneta ne samo zbog građana, već najviše zbog dece “koja ne zaslužuju da im se ovo događa”.

“Zašto je izgrađena nova topionica, i zašto smo kao građani prevareni od strane republičke i lokalne vlasti da ćemo imati, nakon desetina i desetina godina, zdravu životnu sredinu što se tiče aerozagađenja? Sve loše i nasleđeno iz ranijeg perioda nije razlog i opravdanje za aktuelno trovanje i nečinjenje i izostalo sprečavanje zagađenja.  Verujemo da naša deca i unuci zaslužuju da se svi zajedno u Boru borimo za zdravu životnu sredinu i da im u nasleđe ostavimo nešto što je normalno i za ponos”, ističu odbornici opozicije navodeći da imaju obavezu da se bore za interese građana.