KRV ŽIVOT ZNAČI: Otvoren konkurs na temu dobrovoljnog davalaštva krvi

Konkurs pod nazivom „Krv život znači“ otvoren je do 6. aprila, a pravo učešća na konkursu imaju samo radovi učenika osnovnih i srednjih škola. Prvoplasirani učesnici Konkursa biće nagrađeni letovanjem.

krv-zivot-znaci

Povereništvo Crvenog krsta u Boru uputilo je poziv učenicima osnovnih i srednjih škola u borskoj opštini, za učešće na tradicionalnom konkursu Crvenog krsta Srbije „Krv život znači“. Ovaj konkurs raspisan je na temu dobrovoljnog, anonimnog i nenagrađenog davalaštva krvi, sa ciljem podizanja svesti kod mladih o kulturi samog davalaštva krvi.

Učenici mogu konkurisati u tri kategorije i to: likovnoj, literarnoj i video formi. Sve radove koji odgovaraju kriterijumima iz propozicija pregledaće posebna komisija Crvenog krsta Srbije, nakon čega će, u Nedelji Crvenog krsta (8 – 15. maja), biti proglašeni najbolji radovi iz svake uzrasne kategorije za svaki vid konkurisanja.

Prvoplasirani učesnici Konkursa u svim vidovima konkurisanja biće nagrađeni letovanjem u odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima, u terminu od 26. jula do 4. avgusta 2016. godine.

Svi nagrađeni učesnici Konkursa dobijaju priliku da svoje radove medijski predstave pri promociji aktivnosti u davalaštvu krvi pri Crvenom krstu Srbije. Nadam se da će se i učenici borskih osnovnih i srednjih škola uključiti u ovaj konkurs i dati svoj doprinos iz oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi. Konkurs je otvoren do 6. aprila, a radove nastavnici i profesori mogu dostaviti u samoj prostoriji Crvenog krsta u Boru, sa svim potrebnim podacima, rekao je Dejan Stojčić, poverenik Crvenog krsta.

Sve novosti u vezi sa konkursom mogu se naći na stranici : KRV ŽIVOT ZNAČI .