KUD MZ „Novo Selište” osvojilo treće mesto na Smotri dečijih folklornih ansambala Srbije

Kulturno-umetničko društvo Mesne zajednice „Novo Selište” osvojilo je treće mesto na petnaestoj Smotri dečijih folklornih ansambala Srbije koje je nedavno održano u Batočini. Tim povodom za članove KUD-a upriličen je prijem u Gradskoj upravi grada Bora.

U konkurenciji od 68 kvalifikacionih ansambala i 16 u finalu, KUD MZ „Novo Selište” osvojilo je treće mesto za koreografiju, a na takmičenju je bila zapažena i nošnja koja je za ovu priliku obezbeđena u poslednji čas.

KUD MZ „Novo Selište”, prema rečima članice Gradskog veća grada Bora, Milene Stanojković Kožović, uvek može da računa na podršku Grada putem konkursnog finansiranja, ali i kroz funkcionisanje sve tri ustanove kulture.

„Zaista nas uvek raduju ovako divne slike naših mladih sugrađana koji su čuvari kulture i tradicije našeg grada i našeg kraja. Ovo je stvar u koju svi treba da ulažemo, da se tome radujemo i da se ponosimo time. Imamo dobru saradnju sa rukovodstvom Kulturno-umetničkog društva „Novo Selište”, tako da, kada imate spoj ovako mladih ljudi i iskusnih koreografa i rukovodioca, uspeh je neiszostavan. Zaista se ponosimo njihovim uspehom i trudom koji ulažu u očuvanje tradicije našeg grada”, ističe Stanojković Kožović.

Predsednik Kulturno-umetničkog društva Mesne zajednice „Novo Selište”, Slobodan Ignjatović zahvalio se Gradskoj upravi, Centru za kulturu, a posebno većnici zaduženoj za kulturu, Mileni Stanojković Kožović za nesebičnu podršku.

„Imali smo predivnu nošnju na takmičenju, zahvaljujući Mileninom radu i trudu, kao i podršci Grada. Mi nastavljamo jače, bolje, čvršće. Ovo je samo podstrek za neke bolje rezultate. Za 22 godine, ovo je do sada najveće takmičenje i najveće priznanje koje je naše Kulturno-umetničko društvo osvojilo”, naglašava Ignjatović.

Devetogodišnji Tadija Spasić u KUD-u igra već skoro četiri godine i kaže da mu nije bilo teško da postigne ovakav uspeh.

„Bilo mi je odlično, veoma sam srećan što smo osvojili treće mesto i to nam nije bilo teško da postignemo”, kaže Tadija.

Anja Ahmetović ima petnaest godina i već deset godina igra u KUD-u.

„Bilo mi je prelepo. Svidelo mi se to što sam mogla da vidim kako igraju drugi KUD-ovi, kakve nošnje imaju. Bilo je prelepo druženje, pre svega”, objašnjava Anja.