Lazareva pećina otvorena za posetioce od 1. maja

Turistička sezona obilaska Lazareve pećine će ove godine zvanično početi 1. maja i trajaće do 31. oktobra, ukoliko epidemiološka situacija to bude dozvoljavala.
Lazareva pećina će u periodu od 1. maja do 31. oktobra ove godine za posetioce biti otvorena svakodnevno od 9 do 16 časova.
Zbog velikog interesovanja, Lazareva pećina će, kako se navodi na sajtu Turističke organizacije „Bor”, 2. maja raditi po unapred utvrđenom režimu i satnici. Grupe od najviše 30 posetilaca moći će da obilaze pećinu na svakih pola sata uz obavezno je poštovanje važećih epidemioloških mera prilikom ulaska u pećinu.

 

Cena ulaznice iznosi 300 dinara, dok će za organizovane učeničke i studentske ekskurzije ulaznica koštati 250 dinara. Za decu od 4 do 7 godina uz pratnju punoletne osobe, obilazak je besplatan.

Sa otvaranjem turističke sezone na ovom lokalitetu, počeće sa radom i suvenirnica Turističke organizacije „Lazareva pećina” koja će takođe raditi od 9 do 16 časova.

„Turistička organizacija grada Bora se potrudila da ovaj dan obeležimo prodajnom izložbom suvenira i narodnih rukotvorina, na platou ispred same pećine od 10 do 16 sati. Pećina će biće otvorena za sve posetioce tako da će svi imati priliku da uživaju u lepotama Lazarevog kanjona, Lazareve pećine i da ujedno provedu praznične dane u prirodi”, kaže član gradskog veća Milena Stanojković Kožović.