Led okovao grad, lomio drveće i uništavao automobile

Ledena kiša koja je sinoć počela da pada tokom noći je potpuno okovala grad stvorivši sloj leda debljine i do nekoliko santimetara. Drveće pod težinom leda nije izdražalo, pa se lomilo i padalo na automobile.

led-lomio-grane-u-boru

Zimska služba JKP „3. okobar“ počela je sa aktivnostima otopljavanja kolovoza još sinoć kada je bilo jasno da će se kiša zalediti pri dodiru sa tlom, ali su ulice i trotoari i pored toga bili zaleđeni.

Posla su imali i lekari u borskom Domu zdravlja i Opštoj bolnici kojima su se čitavog jutra javljali pacijenti sa povredama zadobijenim usled klizanja i padova.

Na desetine vozila u čitavom gradu je oštećeno na parkinzima pošto su na njih pod težinom leda padale grane. Najdramatičnija slika dolazi sa parkinga preko puta železičke stanice, gde se drvo prepolovilo i palo na nekoliko automobila.

U trenucima pisanja ovog teksta situacija u gradu nije mnogo povoljnija. Na trotoarima i kolovozima se nalazi sloj leda koji otežava kretanje ljudi i vozila. Temperatura je nekoliko stepeni ispod nule i sporadično duva jak i hladan vetar. Preporučujemo vam da bez preke potrebe ne izlazite iz kuće.