Letnjikovci na više lokacija u gradu i selima

Natkrivene klupice sa stolovima “letnjikovci” biće postavljeni na nekoliko lokacija u gradu, a prva dva su već montirana kod jezerceta iza Sportskog centra.

Posao izrade i montaže letnjikovaca poveren je borskoj firmi “Lak žica Zaštita” koja se bavi izradom proizvoda od drveta i zapošljava i radno osposobljava osobe sa invaliditetom.

Prema rečima Igora Jankovića, člana Gradskog veća, u planu je da se za početak postavi šest ovakvih objekata u selima Luka, Šarbanovac i Tanda, kao i kod igrališta u Mesnoj zajednici Sloga, dok su dva već montirana kod jezerceta iza Ustanove Sportski centar “Bobana Momčilović Veličković” u Boru.

On je kazao da će se postavljanje letnjikovaca nastaviti i sledeće godine na prigodnim lokacijama utvrđenim u razgovoru sa građanima.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je pohvalio interesovanje firme “Lak žica Zaštita” da učestvuje u postupku javne nabavke za izradu letnjikovaca i istakao značaj ovog preduzeća za zapošljavanje teško upošljivih grupa stanovništva.

“Oni su pokazali ovim poslom da mogu i umeju da odgovore svemu onome što grad postavi pred njih. Za sada smo zadovoljni saradnjom i verujem da se ona neće zaustaviti samo na ovom projektu”, kazao je Milikić.

Vršilac dužnosti direktora firma “Lak žica Zaštita” Saša Colić se zahvalo lokalnoj samoupravi upravi na ukazanom poverenju i podsetio da u ovom preduzeću od 36 zaposlenih radi 25 osoba sa invaliditetom.

“Ovo je prvi put da je Gradska uprava prepoznala da jedna ovakva firma može da kvalitetno obavlja poslove i ukazala nam je poverenje. Ocene građana koji su videli naše letnjikovce su pozitivne i opšti utisak je da se radi o kvalitetnom proizvodu koji ulepšava naš grad”, rekao je Colić.

Gradonačelnik se osvnuo i na uređenje grada i seoskih mesnih zajednica i ocenio da sve ono što je u prethodnom periodu urađeno popravlja kvalitet života sugrađana.

“Bor prethodne tri godine dobija potpuno novi izgled i imamo šta da pokažemo i čime da se ponosimo. Lepote ovog kraja, turistički potencijali i komunalno uređenje čine Bor najlepšim gradom u istočnoj Srbiji i jednim od najlepših u našoj zemlji”, zaključio je Milikić uz molbu sugrađanima da čuvaju inventar i mobiljar postavljen u gradu.