Lutkarska predstava za decu „Psić i mačkica“ u subotu u borskom bioskopu „Zvezda“

Ustanova „Centar za kulturu grada Bora“ organizuje u subotu, 17. oktobra lutkarsku predstavu za decu „Psić i mačkica“ pozorištanceta „Bubamara“ iz Beograda u sali bioskopa „Zvezda“ u 12 sati.

Dečija lutkarska predstava „Psić i Mačkica“ nastala je po tekstu češkog pisca Josipa Čapeka u adaptaciji i režiji J. Krstića. Predstava je interaktivna, deca su ravnopravni učesnici u njoj i nisu pasivni posmatrači. Namenjena je uzrastu od 3 do 9 god. To je priča o ekologiji, drugarstvu, prijateljstvu, međusobnom uvažavanju, održavanju higijene i zdravlja.

U svojoj kućici na kraju šume kuca i maca proslavljaju svoj prvi rođendan i sređuju svoj dom, a kako sve hoće da rade kao odrasli ljudi, upadaju u razne komične situacije. Kao prvo, moraju kućicu da dovedu u red i da je očiste, zatim moraju sami da se okupaju i srede i na kraju moraju da pripreme rođendansku tortu. Sve to nije ni malo lako, jer kuca i maca umesto ruku imaju šapice, a umesto prstiju kandžice i naravno ne idu u vrtić ili školu…

Ovu zanimljivu nadasve komičnu priču u trajanju od 35 minuta izvešće vam glumci uz pregršt songova koje izvode uživo na sceni pevajući i igrajući pred publikom.

Cena ulaznice je 200 dinara. Prodaja ulaznica na blagajni bioskopa od 17 do 21 sat.

Napomena: U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba, broj slobodnih mesta u bioskopu ,,Zvezda” redukovan je na 220 mesta po programu. Novi plan sedenja omogućava da posetioci održavaju propisanu distancu. Svi posetioci su dužni da nose zaštitne maske i drže propisanu distancu za vreme boravka u bioskopu ,,Zvezda”. Obavezno je merenje temperature svim posetiocima, dezinfekcija ruku i prolazak kroz dezo-barijeru na ulasku u bioskop.