Međunarodni festival filma u Donjem Milanovcu “Iron Gate Art Open” [PRIJAVA]

0
76

Inicijativa mladih “Hoću! Mogu!” organizuje prvi međunarodni festival kratkog filma “Iron Gate Art Open” od 7. do 9. jula, na samoj obali Dunava u Donjem Milanovcu, a rok za prijavu filmova je 25. jun.

Foto: Iron gate art open: Promo

Tokom dve festivalske večeri svi ljubitelji filma imaće priliku da uživaju u šarenolikom takmičarskom filmskom programu koji će urediti stručni žiri, razgovaraju sa autorima i drugim filmofilima o ostvarenjima koje su pogledali, i naravno da svojim glasom nagrade svoje favorite. Pored takmičarskog pripremljen je i revijalni program čija će tema ove godine biti izgradnja HE “Đerdap” i izmeštanje naselja na obe obale Dunava – srpskoj i rumunskoj. Partneri iz Rumunije iz organizacije “Mod of Life” predstaviće svoju stranu priče kroz dokumentarne filmove koji do sada nisu prikazivani kod nas.

Osim projekcija filmova, učesnici festivala će imati priliku da uživaju u lepotama opštine Majdanpek, posete muzeje i budu deo “foto ture” kroz Nacionalni park Đerdap, čiji će proizvod biti virtuelna izložba fotografija na društvenim mrežama.

Propozicije festivala možete naći na sajtu, a rok za prijavu filmova je 25. jun. Filmovi će biti prikazani u bioskopskoj sali pod vedrim nebom, a svi programi su besplatni.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime