“Medvedi” debitovali pobedom u Zemunu

Na stadionu OŠ “Sutjeska” u Zemunu, borski klub američkog fudbala “Avala Golden Bears” savladao je domaće „Pirate“ rezultatom 29:26 (14:0, 0:14, 15:0, 0:12) u uvodnoj utakmici Prve lige Jug.

golden.bears.01

U čvrstoj i neizvesnoj utakmici između dva izuzetno kvalitetna tima pobedu su odlučile nijanse. Borani nošeni dobrom igrom brojnim domaćim i inostranim pojačanjima, ostvarili su izezetno važnu pobedu u borbi za ulazak u Super ligu.

cris

Prvu četvrtinu “Medvedi” su odigrali odlično i već na startu meča pokazali da će biti jedan od respektabilnih timova južne divzije.

Isključenje Trevera, jednog od Amerikanaca koji je pojačao “Medvede” ove sezone osetilo se u drugoj četvrtini posle koje je rezultat bio izjednačen – 14:14.

Nakon pauze na poluvremenu, borski klub je ponovo došao do svoje igre i koja je krunisana pobedom na startu prvenstva.

golden.bears.02

Najbolji igrači utakmice bili su Kristofer Kaningem i Oskar Vaskez Dajer koji je herojski odigrao poslednja tri minuta igre, uprkos povredi oka koju je zadobio tokom duela sa protivičkim igračem.

oskar

U narednom, drugom, kolu borski klub „Avala Goden Beras“ je prema rasporedu slobodan. Prvu sledeću utamicu Borani će igraju poslednjeg vikenda aprila pred domaćom publikom (na stadionu FK Rudara) protiv ekipe “Hawks-a” iz Obrenovca.