Metovnica, Brestovac i Slatina dobili od Rakite besplatne Wi-Fi zone

Kompanija Rakita Exploration, koja posluje u sastavu kineske rudarske korporacije Ziđin Majning, obezbedila je besplatan WiFi signal u centrima sela Metovnica, Brestovac i Slatina.

Reč je o kupovini i montaži profesionalne opreme koja signalom pokriva platoe domova kulture u sva tri sela, a slobodna wifi zona namenjena je svim građanima.

Donacija je realizovana kroz Program podrške lokalnim zajednicama u tri sela jer je danas teško bilo šta uraditi bez interneta, pa je samim tim benefit ove donacije veliki.

Slobodna wifi zona je namenjena za više od 4.500 žitelja ove tri seoske mesne zajednice, i jačine 50 megabita u sekundi, što će korisnicima omogućiti zadovoljavajući prijem.

Korisnost ove donacije ističu čelni ljudi mesnih zajednica, ali i žitelji sela.

“Besplatan WiFi će i starima i mladima u Metovnici mnogo značiti, jer u nekim delovima sela nema internet signala. Zahvaljujući slobodnoj wifi zoni, mnogi žitelji Metovnice će mnogo lakše moći da stupe u kontakt sa rodbinom koja živi i radi u inostranstvu i imaće besplatnu komunikaciju sa svetom ili će koristiti imejl“, kaže Dejan Marković, predsednik Saveta MZ Metovnica.

Predsednik Savet MZ Brestovac, Vlastimir Ćosić, ističe zadovoljstvo ovom donacijom kompanije Rakita.

„Slobodna wifi zona u našem selu će biti veoma korisna za omladinu i ne sumnjam da će se mnogi okupljati ispred doma kulture. Naravno, korist će imati i stariji žitelji koji često ovuda prolaze. Koliko sam informisan, brzina wifi signala je velika, tako da će komunikacija biti kvalitetna. U svakom slučaju, zahvaljujemo se kompaniji Rakita na ovoj donaciji“, zaključio je Ćosić.

Zahvalnost za donaciju uputio je i Boban Milojković, član Saveta MZ Slatina.

„Mi sa kompanijom Rakita imamo zaista dobru saradnju. Nedavno su učenici i mladi u selu, uz pomoć donacije Rakite, dobili ogradu oko školskog igrališta. U toku je sređivanje parka u centru sela koje, opet, donira Rakita, i upravo će ova slobodna wifi zona biti nadogradnja uređenom parku, tako da će žitelji sela, i stariji i mlađi, imati jedan sređen prostor u kome će moći da se druže. Verujem da će se dobra saradnja sa kompanijom Rakita nastaviti i u narednom periodu“, istakao je Milojković.

Jedan od benefita uvođenja slobodnih wifi zona u ova tri sela je i olakšana komunikacija žitelja sa kompanijom Rakita, odnosno mnogo lakši i brži pristup internet sajtu ove kompanije. Na taj način, lokalno stanovništvo će imati bolji uvid o konkursima za posao, aktuelnim podacima izgradnje istražnog niskopa i dr.

U tekućoj 2019. godini, kompanija Ziđin opredeliće značajna sredstva u okviru Programa podrške lokalnim zajednicama, koji neposredno realizuje kompanija Rakita.

VIDEO: Kompanija Rakita prošle godine donirala 130.000 dolara za podršku lokalnim zajednicama u Boru