Miji Ristić drugo mesto na Prvenstvu Srbije do 16 godina

Četrnaestogodišnja Mia Ristić osvojila je drugo mesto na Prvenstvu Srbije za tenisere i teniserke do 16 godina, održanog prethodnih dana na terenima teniskog kluba „Sloboda“ u Čačku.

Mlada nada borskog tenisa poražena je u današnjem finalu od dve godine starije Fatme Idrizović, članice teniskog kluba fetić iz Novog Pazara, rezultatom 2:0 (6:3, 6:1).

Mlada borska šampionka, jedna od najmlađih na ovom prestižnom prvenstvu, do završnice takmičenja došla pobedama nad Laurom Dukić (6:3, 6:1) u prvom kolu, Anjom Vujović (6:0, 6:1) u drugom, Anom Savković (6:1, 6:3) u četvrtfinalu.

Prilično dominantna Mia je bila i u duelu sa Anjom Stanković iz Teniske akademije Živković, aktuelne pobednice Otvorenog prvenstva Niša za teniserke do 16 godina, koju je savladala sa 6:0, 6:3.

Članica Teniskog kluba Bor, Mia Ristić je nedavno, na  ovogodišnjem turniru A kategorije za devojke do 18 godina – TSS Tour TK Agrimes u Beogradu ovog juna osvojila prvo mesto, a u značajnije uspehe ubraja i treće mesto na Dvoranskom prvenstvu Srbije za devojke do 16 godina, krajem prošle godine u Beogradu, kao i drugo mesto u singlu sa Dimitrijem Zubcem na Međunarodnom turniru ITF Bar Open 2019 za mladiće i devojke do 18 godina u okviru ITF World Tennis Toura.

Boranka je prošle godine ponela titulu prvaka na Letnjem prvenstvu Srbije za igrače do 14 godina.