Milikić: Protest protiv aerozagađenja je politizovan

4
2340

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić izjavio je na konferenciji za novinare da pojedine političke organizacije “nevešto koriste dešavanja u Boru kako bi podigle svoj politički rejting”.

Milikić je na konferenciji za novinare istakao da je na jučerašnjem protestnom skupu ispred generalne direkcije kompanije “Srbija Ziđin Bor Koper” bilo najmanje Borana, a znatno više ljudi iz drugih gradova, pre svega iz Beograda i Zaječara, pa je očigledno “da namera organizatora nije bila da se usprotive zagađenju, već nešto sasvim drugo”.

“Mi smo jedini na vreme rekli da postoji određeni problem sa aerozagađenjem. Formirali smo Radnu grupu koja na zakonski i legitiman način razgovara i sa Ziđinom i sa meštanima. U tu priču smo uključili i nevladine organizacije i sve koji bi trebalo da budu uključeni u rešavanje problema aerozagađenja u gradu. Donosimo planove i menjamo stvari onako kako bi trebalo. Bor će biti bolji i čistiji jer radimo na tome zajedno, mi kao grad iz našeg ugla, Vlada Republike Srbije i Ziđin”, rekao je gradonačelnik Milikić.

Gradonačelnik je oštro osudio postupak Saše Stankovića, predsednika OO Pokreta “Dveri” i odbornika u Skupštini grada Bora, profesora po zanimanju, koji je poslao dopis borskim osnovnim i srednjim školama, gde apeluje na zaposlene i decu da se priključe protesnom skupu protiv aerozagađenju u gradu.

Milikić je takođe izjavio i da je problem zagađenja u Boru evidentan, ali je isto tako evidentno da će se taj problem rešavati vrlo ozbiljno i temeljno, pre svega kada je reč o rukovodstvu grada, a potom i u kompaniji Ziđin u kojoj pripremaju velike projekte i ozbiljno gledaju na Bor i na investicije u gradu u ekologiji, u ekonomiji i oblasti socijalne zaštite.4 KOMENTARA

  1. DA LI?

    Tvrdnja gospodina gradonačelnika Bora, Milikić da je “Protest protiv aerozagađenja” je politizovan, ne nosi čistu vodu. Pitam se da li je on u opšte u Boru i dali mu čulo mirisa radi. Da li vidi ko je sve prisutan na ovim skupovima, iz svih slojevima društva koji se truju od gasova topionice bakra, a truje ih politika i da li prati poštena merenja aerozagađenja. Milikić ne mora da nekompetentno brani rad topionice, promašaje Spaskovskog u rekonstrukciji topionici, koja košta više od pola milijarde evra, i njegovih mentora iz okvira vlasti na čelu sa neprikosnovenim, svemogućim i moćnim ΛV. Umesto da zasuče rukave da organizuje smanjenja aerozagađenja Bora, a pričao je Spaskovski da će biti vazduh čistiji od onog iz 1903. godine, on se stavlja na strani aerozagađenja i njegovih aktera.

  2. Tvrdnja gospodina gradonačelnika Bora, Milikić da je “Protest protiv aerozagađenja” je politizovan, ne nosi čistu vodu. Pitam se da li je on u opšte u Boru i dali mu čulo mirisa radi. Da li vidi ko je sve prisutan na ovim skupovima, iz svih slojevima društva koji se truju od gasova topionice bakra, a truje ih politika i da li prati poštena merenja aerozagađenja. Milikić ne mora da nekompetentno brani rad topionice, promašaje Spaskovskog u rekonstrukciji topionici, koja košta više od pola milijarde evra, i njegovih mentora iz okvira vlasti na čelu sa neprikosnovenim, svemogućim i moćnim ΛV. Umesto da zasuče rukave da organizuje smanjenja aerozagađenja Bora, a pričao je Spaskovski da će biti vazduh čistiji od onog iz 1903. godine, on se stavlja na strani aerozagađenja i njegovih aktera.

  3. Gospodine Milikicu da vas pitaam da li ste primetili da deponija koja se nalazi u blizini Bora konstantno gori i sav dim i neprijatan miris dolazi u ovom gradu , vi gospodine ste nadlezni kao lokalna samouprava da ovu deponiju ugasite i itako doprinesete da ovaj grad bude cistiji i lepsi za zivot gradjana bora , lako je vama da vrsite napad na drugod a vi ne resavate vase probleme u gradu.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime