Milikić: Vrtić u Novom gradskom centru u septembru počinje sa radom

Obdanište u Mesnoj zajednici Novi gradski centar u Boru, potvrdio je Aleksandar Milikić,  počeće sa radom sa novom školskom godinom, od 1. septembra.

Uređenje ovog objekta je završeno, a u toku su aktivnosti vezane za prijem novih radnika. Kako navodi gradonačelnik Aleksandar Milikić, Vlada Republike Srbije je krajem prošle godine usvojila odluku o povećanju broja zaposlenih u Ustanovi “Bambi” za 26.

“Obdanište u Novom gradskom centru je u potpunosti završeno. Ono što nas čeka, pored toga što smo obezbedili saglasnost Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Komisije Vlade Srbije za prijem radnika u novi radni odnos, neophodno je i da se obezbede finansijska sredstva za zarade zaposlenih, tako da je objektivno vreme početka rada 12. septembar kada kreću nove grupice da rade”, ističe gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Obdanište će na površini od 540 kvadratnih metara imati uslove za prijem više od stotinu borskih mališana.

“Obdanište je u potpunosti završeno pre nekih šest-sedam meseci. Bilo je nekih promena u smislu promene standarda, a bilo je i neophodno da se urade dodatni sistemi protivpožarne zaštite, pa je i to završeno pre neki dan”, dodao je Milikić.

Inače, za projekat novog obdaništa Ministastvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu izdvojilo je 11 miliona dinara, a Grad Bor još sedam.