Ministar bez portfelja posetio Tehnički fakultet u Boru

U cilju unapređenja saradnje i razvoja naučno-istraživačke sfere rada borskog fakulteta, u sredu je Tehnički fakultet u Boru posetio dr Nenad Popović, ministar bez portfelja u Vladi Srbije.

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, dr Nenad Popović, posetio je prekjuče Tehnički fakultet u Boru i tom prilikom razgovarao sa dekanom borskog fakulteta, prof. dr Nadom Štrbac, o transferu znanja i primeni naučno-istraživačkog rada u industriji.

Na sastanku je dogovorena čvrsta saradnja između dveju institucija u narednom periodu, kao i osnaživanje pomenutih oblasti u budućnosti.

„Tehnički fakultet u Boru ima pripremljene projektne ideje za učešće na različitim konkursima za inovativnu delatnost i tehnološki razvoj. Sastanak sa ministrom dr Nenadom Popovićem i dr Ivanom Rakonjec, direktorom Fonda za inovacionu delatnost je potvrda podrške koju Tehnički fakultet u Boru ima od strane Vlade i predsednika Republike Srbije za projekte koje realizuje“, istakla je prof. dr. Nada Štrbac.