Ministar Ružić podneo neopozivu ostavku

Ministar prosvete Branko Ružić podneo je danas neopozivu ostavku predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić.

 

Ružić je u dopisu koji je poslao predsednici Vlade naveo da je doneo racionalnu i časnu odluku u ovim okolnostima.

„U smiraj trodnevne nacionalne žalosti, kao odgovoran i vaspitan čovek, profesionalan u obavljanju svih dosadašnjih javnih dužnosti, kao roditelj i građanin Republike Srbije, koja mi je uvek na prvom mestu, a u skladu sa članom 23 Zakona o Vladi, doneo sam jednu racionalnu i časnu odluku u ovim okolnostima. Podnosim neopozivu ostavku na poziciju ministra prosvete u Vladi Republike Srbije“, napisao je Ružić.

U dopisu je dodao da je ponudio ostavku momentalno onog dana kada se tragedija dogodila u OŠ “Vladislav Ribnikar“ i da je premijerka upoznata sa tim.

Ružić je izrazio najdublje saučešće najmilijima postradalih u tragediji, dodajući da će „dramatične slike događaje iz škole, suze prolivene pri izjavljivanju saučešća neutešnim roditeljima postradale dece“ doživotno nositi kao pečat na duši.

„U svetlu kataklizmične tragedije koja je zadesila našu državu i njene građane i građanke u OŠ “Vladislav Ribnikar“, koristim priliku da još jednom u neizrecivom bolu izrazim najdublje saučešće najmilijima postradalih, da mali anđeli počivaju u miru i da nam Bog pomogne da se ovako nešto više nikad ne ponovi“, naveo je Ružić.

On je rekao da oseća moralnu i profesionalnu obavezu da se najiskrenije zahvali svima u obrazovnom sistemu na veoma plodotvornoj saradnji. Takođe, izrazio je kolegijalnu zahvalnost lično premijerki i svim kolegama u Vladi Srbije, kao i predsedniku Republike na dugogodišnjoj saradnji, uzajamnom poverenju u borbi za bolju i uspešniju Srbiju.

Ružić je naglasio da će lično, u okviru svoje Socijalističke partije Srbije, nastaviti još odlučnije, čistog obraza i sa ljubavlju da se bori za razvijenu, nacionalno ponosnu, socijalno pravednu, međunarodno uvaženu Srbiju, evropskih vrednosti.

On je zaključio da je ostavka lični, ali i politički čin, te da će javnost sama suditi o tome.

(Bor030 / Tanjug)